Az Ajax volt középpályását igazolta le az MTK a Genoának eladott Schäfer helyére

sport
2019 február 04., 13:46
comments 63

"Szabolccsal már az ősz közepe óta kapcsolatban álltunk. Az MTK Budapest célja az, hogy olyan tehetséges magyar fiatalok is futballozzanak a keretben, akiknél reális esély van az NB I-es, majd a nemzetközi karrierre"

- nyilatkozta Schön leigazolásáról Polyák Balázs sportigazgató az MTK Budapest weboldalának.

photo_camera Fotó: MTK

A 2000-ben született Schön Szabolcs a Honvédnál, a Magyar Futball Akadémián nevelkedett és már 16 évesen pályára lépett a kispesti felnőttcsapatban egy felkészülési meccsen. 

2017-ben igazolt az Ajaxhoz, játszott az U19-es BL-ben és a korosztályos magyar válogatottakban is. A napokban bontott velük szerződést.

Az MTK pedig pár napja adta el az 1999-es születésű, Schönhöz hasonlóan balszélsőként - illetve a középpálya közepén is - bevethető Schäfer Andrást az olasz elsőosztályú Genoának egymillió euróért.

Az MTK-nak nagy szüksége lenne egy gyors és ügyes középpályásra, hiába szurkoltam ugyanis szombaton ilyen lelkesen:

a csapat otthon kapott ki 2-1-re a Pakstól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.