Az Ajax volt középpályását igazolta le az MTK a Genoának eladott Schäfer helyére

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Szabolccsal már az ősz közepe óta kapcsolatban álltunk. Az MTK Budapest célja az, hogy olyan tehetséges magyar fiatalok is futballozzanak a keretben, akiknél reális esély van az NB I-es, majd a nemzetközi karrierre"

- nyilatkozta Schön leigazolásáról Polyák Balázs sportigazgató az MTK Budapest weboldalának.

Fotó: MTK

A 2000-ben született Schön Szabolcs a Honvédnál, a Magyar Futball Akadémián nevelkedett és már 16 évesen pályára lépett a kispesti felnőttcsapatban egy felkészülési meccsen. 

2017-ben igazolt az Ajaxhoz, játszott az U19-es BL-ben és a korosztályos magyar válogatottakban is. A napokban bontott velük szerződést.

Az MTK pedig pár napja adta el az 1999-es születésű, Schönhöz hasonlóan balszélsőként - illetve a középpálya közepén is - bevethető Schäfer Andrást az olasz elsőosztályú Genoának egymillió euróért.

Az MTK-nak nagy szüksége lenne egy gyors és ügyes középpályásra, hiába szurkoltam ugyanis szombaton ilyen lelkesen:

a csapat otthon kapott ki 2-1-re a Pakstól.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.