Befagy a Tesla új luxusmodelljeinek kilincse a nagy hidegben

A Tesla új luxusautója, a Model 3 eléggé bejött az embereknek, a szakmai elismeréseken túl az eladások is egészen jók ahhoz képest, miken ment keresztül a cég és Elon Musk az utóbbi hónapokban. Az Egyesült Államokba betörő szokatlanul hideg légtömeg azonban az autó egyik rejtett hiányosságára is felhívta a figyelmet: hidegben nehezen nyílik.

A Model 3 kilincsei ugyanis az ajtóba vannak süllyesztve, meg kell nyomni a kilincs egyik oldalát ahhoz, hogy hozzáférjünk a másikhoz, és kinyithassuk az ajtót. Hidegben azonban ez egyszerűen nem megy:

Vannak olyan autótulajdonosok, akik már azzal vádolták a Teslát, hogy nem is gondolnak azokra, akik Kalifornián kívül élnek, mások viszont nyitási trükkökkel jelentkeztek, például azzal, hogy rá kell ütni a kilincsre.

Vannak, akik a kilincsek szilikonos jégmentesítését javasolják, a leginkább 21. századi megoldás pedig az, ha az autót irányító mobilalkalmazáson keresztül már jóval indulás előtt, kívülről bekapcsolja a sofőr a kocsi fűtését, néhány beszámoló szerint azonban ez sem mindig válik be. (Quartz)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.