Nem teszi többé közzé a rendőrség, hol állítanak fel traffipaxokat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az országos rendőrfőkapitány módosította a sebességmérésre vonatkozó utasítását, méghozzá úgy, hogy a jövőben nem kell közzétennie a rendőrségnek, hogy hol állít fel traffipaxokat. Eddig ezt a rendőrségi honlapon megtették. Bár a módosítás decemberi, a rendőrség már szeptemberben véget vetett a gyakorlatnak, hogy publikálják a megyei ellenőrzési terveket, az ezeket gyűjtő rovat azóta nem is frissült a honlapon.

A rendőrség május óta egyébként egyre többször álcázva, civil autókból mérte az autók sebességét, sőt kísérleteztek a menet közben történő sebességméréssel is. Mindezt azzal magyarázták, hogy a magyar autósok többsége nem jogkövető, így el kell kezdeni olyan helyeken is mérni, ahol nem számítanak rá a sofőrök, hátha így majd gyakrabban betartják a sebességkorlátozásokat.

A 24.hu azonban azt írja, a rendőrség ezzel a gyakorlattal megsérti a rendőrségi törvényt, aminek hatályos verziója kötelezné őket arra, hogy közzétegyék a sebességmérőik helyét.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.