Donald Tusk: Van a pokolban egy különleges hely azoknak, akik terv nélkül kampányoltak a Brexitért

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Brexit körüli diplomáciai bonyodalmak minden nyűge szakadt ki Donald Tuskból, az Európai Tanács elnökéből Leo Varadkar ír miniszterelnökkel való tárgyalása után.

„Azon gondolkozom, hogy néz ki az a különleges hely a pokolban, ami azoknak van fenntartva, akik a Brexit mellett kampányoltak úgy, hogy fogalmuk sem volt, hogyan lehet azt biztonságosan megvalósítani” - írta a Twitteren.

Tusk a közös brüsszeli sajtótájékoztatón azt mondta, az EU ragaszkodik a backstop-záradékhoz (vagyis az ír-északír határ újbóli fizikai ellenőrzésének elkerülését célzó tartalékmegoldáshoz), hogy fenntartsák a békét. Ugyanakkor ő és Varadkar is készülnek arra, hogy végül megegyezés nélküli kilépés is jöhet, ami nagy bukás lenne.

A kilépés tervezett napjáig még ötven nap van. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.