Donald Tusk: Van a pokolban egy különleges hely azoknak, akik terv nélkül kampányoltak a Brexitért

külföld
2019 február 06., 13:41

A Brexit körüli diplomáciai bonyodalmak minden nyűge szakadt ki Donald Tuskból, az Európai Tanács elnökéből Leo Varadkar ír miniszterelnökkel való tárgyalása után.

link Forrás

„Azon gondolkozom, hogy néz ki az a különleges hely a pokolban, ami azoknak van fenntartva, akik a Brexit mellett kampányoltak úgy, hogy fogalmuk sem volt, hogyan lehet azt biztonságosan megvalósítani” - írta a Twitteren.

Tusk a közös brüsszeli sajtótájékoztatón azt mondta, az EU ragaszkodik a backstop-záradékhoz (vagyis az ír-északír határ újbóli fizikai ellenőrzésének elkerülését célzó tartalékmegoldáshoz), hogy fenntartsák a békét. Ugyanakkor ő és Varadkar is készülnek arra, hogy végül megegyezés nélküli kilépés is jöhet, ami nagy bukás lenne.

A kilépés tervezett napjáig még ötven nap van. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.