Donald Tusk: Van a pokolban egy különleges hely azoknak, akik terv nélkül kampányoltak a Brexitért

A Brexit körüli diplomáciai bonyodalmak minden nyűge szakadt ki Donald Tuskból, az Európai Tanács elnökéből Leo Varadkar ír miniszterelnökkel való tárgyalása után.

„Azon gondolkozom, hogy néz ki az a különleges hely a pokolban, ami azoknak van fenntartva, akik a Brexit mellett kampányoltak úgy, hogy fogalmuk sem volt, hogyan lehet azt biztonságosan megvalósítani” - írta a Twitteren.

Tusk a közös brüsszeli sajtótájékoztatón azt mondta, az EU ragaszkodik a backstop-záradékhoz (vagyis az ír-északír határ újbóli fizikai ellenőrzésének elkerülését célzó tartalékmegoldáshoz), hogy fenntartsák a békét. Ugyanakkor ő és Varadkar is készülnek arra, hogy végül megegyezés nélküli kilépés is jöhet, ami nagy bukás lenne.

A kilépés tervezett napjáig még ötven nap van. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.