A MÁV szerint két vonal felújítása okozta a 3,8 évnyi késést

gazdaság
2019 február 07., 09:52
comments 156

A vonatok 87 százaléka menetrend szerint érkezett a célállomásra, az összes járatra vetített késés átlagosan 2 perc volt 2018-ban, reagált a Világgazdaságnak a MÁV az mfor.hu szerdán közölt kalkulációjára, amely szerint

tavaly 3,8 évnek megfelelő késést halmoztak fel a vonatok Magyarországon.

A cég szerint a 2018-ban közlekedő 1.031.081 személyszállító vonat közlekedési ideje 159 év volt, szerintük érdemes ehhez viszonyítani a késéseket. A MÁV szerint a 2017. évhez képes kedvezőtlenebb múlt évi adatok két frekventált elővárosi vasútvonal, a Budapest–Pusztaszabolcs és a Budapest–Hatvan felújítási munkálatainak köszönhető.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.