Palkovics magához venné az MTA intézethálózatát

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Egy órán keresztül magyarázta Palkovics László telefonban az akadémiai kutatóintézetek vezetőinek, hogy mit is tervez valójában a Magyar Tudományos Akadémiával, írja az Index és a HVG, miután mindkét lap megszerezte a beszélgetés összefoglalóját. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője kijelentette:

"az intézethálózatot el kell szakítani az MTA vezetésétől, a köztestülettől, önállóvá kell tenni. Az MTA köztestület semmilyen közvetlen befolyással nem lehet a rendszer működésére."

Palkovics hangsúlyozta: ebből a tervéből nem enged, ne is próbálkozzanak az ellenállással. Ha mégis izmozni próbálnának vele, figyelmeztetett: 

„a CEU sem volt hajlandó tárgyalni és kölcsönösen elfogadható javaslatokkal előjönni, hanem elutasította a tárgyalásokat, azután körbejárt külföldön és USA nagykövetségi támogatással mozgósította sajtót, a közvéleményt, ahelyett, hogy tárgyalásokon megegyeztek volna. Ez vezetett oda, ahol most vannak.” 

(Megjegyzendő, hogy a kormány egyáltalán nem akart megállapodni a CEU-val, direkt úgy módosítgatta a törvényeket, hogy annak az intézmény ne tudjon megfelelni, tehát Palkovics már a fenyegetésben is hazudik.)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.