Pöcsfotós képekkel zsarolta meg egy bulvárlap a világ leggazdagabb emberét, Jeff Bezost

külföld
2019 február 08., 08:32

Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere, az Amazon vezetője zsarolással vádolt meg egy amerikai bulvármagazint, amelynek állítólag “buja” képei vannak az amerikai milliárdosról.

Az ügy kábé akkor indult amikor Bezos januárban bejelentette, hogy elválik a feleségétől. Pár órával később a magazin (ami egyébként Trumphoz kötődik) már azt írta, hogy Bezosnak viszonya van egy másik nővel, az extévés Lauren Sanchez-el, és privát üzeneteket is közöltek, amelyet állítólag a milliárdos írt a nőnek. Bezosnak ez nyilván nem tetszett, ezért felfogadott egy magánnyomozót, hogy derítse ki, hogyan jutottak az üzenetek a laphoz.

photo_camera Jeff Bezos Fotó: Matt Winkelmeyer/AFP

Itt indul a levélváltás a lap, a kiadó munkatársai, illetve egy ponton az ügyvédeik ugyanis leveleket kezdtek küldeni Bezosnak, amelyben kilátásba helyezték, hogy ha Bezos nem állítja le a vizsgálatot és nem ad ki egy közleményt arról, hogy a lap nem “politikailag motiváltan” cselekedett, akkor bizony intim képeket is fognak róla közölni, amelyek az újság szerint a “hírszerzési” tevékenységük során jutottak a birtokukba. Ezt onnan tudni, hogy Bezos ezeket a leveleket fogta és nyilvánosságra hozta a blogján.

“Nem adom meg magam a zsarolásnak, inkább úgy döntöttem, hogy a fenyegetés ellenére is nyilvánosságra hozom azt, amit elküldtek nekem” - írta Bezos.

Szerinte az újságnak semmiféle joga nincs nyilvánosságra hozni a fényképeit. A lap egyik szerkesztője egyébként az egyik e-mailben körül is írja, milyen képeik vannak Bezosról. Írnak például egy “öv alatti szelfiről”, ami azt jelentheti, hogy

az újságnak van egy szó szoros értelemben vett pöcsfotója a világ leggazdagabb emberéről.

Plusz 9 másik képük is van, köztük félmeztelen fotók.

A National Enquirer és az AMI illetékesei sem a BBC, sem a Guardian megkeresésére nem reagáltak. (BBC, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.