Pöcsfotós képekkel zsarolta meg egy bulvárlap a világ leggazdagabb emberét, Jeff Bezost

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere, az Amazon vezetője zsarolással vádolt meg egy amerikai bulvármagazint, amelynek állítólag “buja” képei vannak az amerikai milliárdosról.

Az ügy kábé akkor indult amikor Bezos januárban bejelentette, hogy elválik a feleségétől. Pár órával később a magazin (ami egyébként Trumphoz kötődik) már azt írta, hogy Bezosnak viszonya van egy másik nővel, az extévés Lauren Sanchez-el, és privát üzeneteket is közöltek, amelyet állítólag a milliárdos írt a nőnek. Bezosnak ez nyilván nem tetszett, ezért felfogadott egy magánnyomozót, hogy derítse ki, hogyan jutottak az üzenetek a laphoz.

Jeff BezosFotó: Matt Winkelmeyer/AFP

Itt indul a levélváltás a lap, a kiadó munkatársai, illetve egy ponton az ügyvédeik ugyanis leveleket kezdtek küldeni Bezosnak, amelyben kilátásba helyezték, hogy ha Bezos nem állítja le a vizsgálatot és nem ad ki egy közleményt arról, hogy a lap nem “politikailag motiváltan” cselekedett, akkor bizony intim képeket is fognak róla közölni, amelyek az újság szerint a “hírszerzési” tevékenységük során jutottak a birtokukba. Ezt onnan tudni, hogy Bezos ezeket a leveleket fogta és nyilvánosságra hozta a blogján.

“Nem adom meg magam a zsarolásnak, inkább úgy döntöttem, hogy a fenyegetés ellenére is nyilvánosságra hozom azt, amit elküldtek nekem” - írta Bezos.

Szerinte az újságnak semmiféle joga nincs nyilvánosságra hozni a fényképeit. A lap egyik szerkesztője egyébként az egyik e-mailben körül is írja, milyen képeik vannak Bezosról. Írnak például egy “öv alatti szelfiről”, ami azt jelentheti, hogy

az újságnak van egy szó szoros értelemben vett pöcsfotója a világ leggazdagabb emberéről.

Plusz 9 másik képük is van, köztük félmeztelen fotók.

A National Enquirer és az AMI illetékesei sem a BBC, sem a Guardian megkeresésére nem reagáltak. (BBC, Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.