Április 1-ig lekapcsolhatják Oroszországot az internetről

külföld
2019 február 11., 19:32
comments 291

2018-ban az orosz parlament elfogadott egy jogszabályt, ami előírja, hogy az orosz internetszolgáltatóknak képeseknek kell lenniük külső támadás eseték lecsatlakoztatni az orosz internetet az internet többi részéről, és függetlenül működtetni. A törvény ezen kívül arra is kötelezi a szolgáltatókat, hogy minden rajtuk keresztülfolyó adatforgalmat a Roszkomnazoron keresztül bonyolítsanak annak érdekében, hogy a Roszkomnazor, ami az orosz telekommunikációs hálózat állai ellenőrzőszerve, mindent átvilágíthasson.

A ZDNET szerint április 1-ig valamikor várhatóan tesztelni fogják az új rendszert, hogy a Roszkomnazor ellenőrizhesse, megtörtént-e a törvény előírásainak megfelelő átállás. (ZDNET)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.