Az Európa Tanácsnak nem tetszik az, amit a magyar kormány a civilekkel művel

Dunja Mijatovic, az Európa Tanács emberi jogi biztosa kritikával illette a magyar kormányt azért, ahogyan a magyar civilszférával bánik. Mijatovic a múlt héten 5 napig Magyarországon tartózkodott, ahol civilekkel, újságírókkal és politikusokkal egyeztetett a helyzetről. A biztos szerint a kormány politikájával egyet nem értő civilszervezetek és újságírók munkája a kormány lépései miatt egyre korlátozottabbá válik.

Mijatovic kitért a civileket és független szerkesztőségeket támadó kormányzati lejáratókampányokra is, ezek hatását pedig dermesztőnek nevezte. Kitért a magyar menekültügyi rendszer szigorításaira is, hogy egyre nehezebbé válik Magyarországon menekültstátuszt szerezni, és beszélt a nők hátrányos helyzetéről is, amit szerinte jól demonstrál az is, hogy a parlamenti képviselők között nagyon alacsony, 12,6 százaléknyi a nők aránya.

Dunja Mijatovic részletes jelentésben számol majd be Magyarországi látogatásának tapasztalatiról. (COE)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.