Az Európa Tanácsnak nem tetszik az, amit a magyar kormány a civilekkel művel

POLITIKA
2019 február 11., 20:10
comments 172

Dunja Mijatovic, az Európa Tanács emberi jogi biztosa kritikával illette a magyar kormányt azért, ahogyan a magyar civilszférával bánik. Mijatovic a múlt héten 5 napig Magyarországon tartózkodott, ahol civilekkel, újságírókkal és politikusokkal egyeztetett a helyzetről. A biztos szerint a kormány politikájával egyet nem értő civilszervezetek és újságírók munkája a kormány lépései miatt egyre korlátozottabbá válik.

Mijatovic kitért a civileket és független szerkesztőségeket támadó kormányzati lejáratókampányokra is, ezek hatását pedig dermesztőnek nevezte. Kitért a magyar menekültügyi rendszer szigorításaira is, hogy egyre nehezebbé válik Magyarországon menekültstátuszt szerezni, és beszélt a nők hátrányos helyzetéről is, amit szerinte jól demonstrál az is, hogy a parlamenti képviselők között nagyon alacsony, 12,6 százaléknyi a nők aránya.

Dunja Mijatovic részletes jelentésben számol majd be Magyarországi látogatásának tapasztalatiról. (COE)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.