Az Európa Tanácsnak nem tetszik az, amit a magyar kormány a civilekkel művel

Dunja Mijatovic, az Európa Tanács emberi jogi biztosa kritikával illette a magyar kormányt azért, ahogyan a magyar civilszférával bánik. Mijatovic a múlt héten 5 napig Magyarországon tartózkodott, ahol civilekkel, újságírókkal és politikusokkal egyeztetett a helyzetről. A biztos szerint a kormány politikájával egyet nem értő civilszervezetek és újságírók munkája a kormány lépései miatt egyre korlátozottabbá válik.

Mijatovic kitért a civileket és független szerkesztőségeket támadó kormányzati lejáratókampányokra is, ezek hatását pedig dermesztőnek nevezte. Kitért a magyar menekültügyi rendszer szigorításaira is, hogy egyre nehezebbé válik Magyarországon menekültstátuszt szerezni, és beszélt a nők hátrányos helyzetéről is, amit szerinte jól demonstrál az is, hogy a parlamenti képviselők között nagyon alacsony, 12,6 százaléknyi a nők aránya.

Dunja Mijatovic részletes jelentésben számol majd be Magyarországi látogatásának tapasztalatiról. (COE)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.