Demeter Márta nemzetbiztonsági kockázat

POLITIKA
2019 február 11., 18:51
comments 354

Az Alkotmányvédelmi Hivatal úgy ítélte meg, hogy Demeter Márta parlamenti képviselő, az LMP társelnöke nemzetbiztonsági kockázatot jelent. A hivatal arról már tájékoztatta is Kövér László házelnököt, aki kezdeményezte a vizsgálatot, miután Demeter összekeverte egy cipruson szolgáló katonatiszt gyerekével a miniszterelnök lányát, és azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Flóra járt honvédségi repülővel Cipruson.

Az Országgyűlés Sajtóirodájának hétfői közleménye szerint a nemzetbiztonsági kockázat miatt – a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvény 72/B. § (8) bekezdése alapján – azonnal meg kell szüntetni Demeter az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságában betöltött alelnöki tisztségét és tagságát, kivéve, ha az Országgyűlés a kockázati tényező ellenére annak fenntartása mellett dönt.

A házbizottság már javasolta is Demeter alelnöki posztjának megszüntetését, erről február 18-án szavaz majd a parlament.

Demeter kizárása precedens nélküli lenne, mivel bizottsági tagságától még senkit nem fosztottak meg 1990 óta. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.