Demeter Márta nemzetbiztonsági kockázat

Az Alkotmányvédelmi Hivatal úgy ítélte meg, hogy Demeter Márta parlamenti képviselő, az LMP társelnöke nemzetbiztonsági kockázatot jelent. A hivatal arról már tájékoztatta is Kövér László házelnököt, aki kezdeményezte a vizsgálatot, miután Demeter összekeverte egy cipruson szolgáló katonatiszt gyerekével a miniszterelnök lányát, és azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Flóra járt honvédségi repülővel Cipruson.

Az  Országgyűlés Sajtóirodájának hétfői közleménye szerint a nemzetbiztonsági kockázat miatt – a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvény 72/B. § (8) bekezdése alapján – azonnal meg kell szüntetni Demeter az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságában betöltött alelnöki tisztségét és tagságát, kivéve, ha az Országgyűlés a kockázati tényező ellenére annak fenntartása mellett dönt.

A házbizottság már javasolta is Demeter alelnöki posztjának megszüntetését, erről február 18-án szavaz majd a parlament.

Demeter kizárása  precedens nélküli lenne, mivel bizottsági tagságától még senkit nem fosztottak meg 1990 óta. (via Index)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.