Demeter Márta nemzetbiztonsági kockázat

2019 február 11., hétfő 18:51
370

Az Alkotmányvédelmi Hivatal úgy ítélte meg, hogy Demeter Márta parlamenti képviselő, az LMP társelnöke nemzetbiztonsági kockázatot jelent. A hivatal arról már tájékoztatta is Kövér László házelnököt, aki kezdeményezte a vizsgálatot, miután Demeter összekeverte egy cipruson szolgáló katonatiszt gyerekével a miniszterelnök lányát, és azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Flóra járt honvédségi repülővel Cipruson.

Az Országgyűlés Sajtóirodájának hétfői közleménye szerint a nemzetbiztonsági kockázat miatt – a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvény 72/B. § (8) bekezdése alapján – azonnal meg kell szüntetni Demeter az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságában betöltött alelnöki tisztségét és tagságát, kivéve, ha az Országgyűlés a kockázati tényező ellenére annak fenntartása mellett dönt.

A házbizottság már javasolta is Demeter alelnöki posztjának megszüntetését, erről február 18-án szavaz majd a parlament.

Demeter kizárása precedens nélküli lenne, mivel bizottsági tagságától még senkit nem fosztottak meg 1990 óta. (via Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt