Megszületett a bérmegállapodás a hatvani Bosch-gyárban

2019 február 11., hétfő 18:10
122

A mai napon az ÉTMOSz szakszervezet tagsága 75%-kának szavazatával megszületett az egyéves bérmegállapodás a hatvani Robert Bosch gyár dolgozói és a vállalat vezetői között - írja a Mérce. Janik Tamás, a Bosch gyárak munkásait tömörítő „Életre Tervezett Munkavállalók Szakszervezete” elnöke azt mondta, olyan egyéves bérmegállapodást kötöttek, amiben a munkavállalók minden fő követelése teljesült.

A legfontosabb követelés a fizikai dolgozóknak egységesen nyújtott 14,5 százalékos, de minimum 34 ezer forintos béremelés volt, de a megállapodásban szerepel a szellemi dolgozók 10 százalékos béremelése, lojalitási bónusz a rég a cégnél dolgozóknak, jelenléti bónusz a legkevesebbet hiányzóknak, cafetériabővítés, jubileumi pótszabadság, és hasonló kedvezmények.

Ugyanez a szakszervezet a múlt héten a SEG Automotive (SEGA) miskolci gyárában is szervezett figyelmeztető sztrájkot, de ott eddig nem közeledtek a cégvezetők és a szakszervezet álláspontjai.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt