Megszületett a bérmegállapodás a hatvani Bosch-gyárban

A mai napon az ÉTMOSz szakszervezet tagsága 75%-kának szavazatával megszületett az egyéves bérmegállapodás a hatvani Robert Bosch gyár dolgozói és a vállalat vezetői között - írja a Mérce. Janik Tamás, a Bosch gyárak munkásait tömörítő „Életre Tervezett Munkavállalók Szakszervezete” elnöke azt mondta, olyan egyéves bérmegállapodást kötöttek, amiben a munkavállalók minden fő követelése teljesült.

A legfontosabb követelés a fizikai dolgozóknak egységesen nyújtott 14,5 százalékos, de minimum 34 ezer forintos béremelés volt, de a megállapodásban szerepel a szellemi dolgozók 10 százalékos béremelése, lojalitási bónusz a rég a cégnél dolgozóknak, jelenléti bónusz a legkevesebbet hiányzóknak, cafetériabővítés, jubileumi pótszabadság, és hasonló kedvezmények.

Ugyanez a szakszervezet a múlt héten a SEG Automotive (SEGA) miskolci gyárában is szervezett figyelmeztető sztrájkot, de ott eddig nem közeledtek a cégvezetők és a szakszervezet álláspontjai.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.