Megszületett a bérmegállapodás a hatvani Bosch-gyárban

gazdaság
2019 február 11., 18:10
comments 106

A mai napon az ÉTMOSz szakszervezet tagsága 75%-kának szavazatával megszületett az egyéves bérmegállapodás a hatvani Robert Bosch gyár dolgozói és a vállalat vezetői között - írja a Mérce. Janik Tamás, a Bosch gyárak munkásait tömörítő „Életre Tervezett Munkavállalók Szakszervezete” elnöke azt mondta, olyan egyéves bérmegállapodást kötöttek, amiben a munkavállalók minden fő követelése teljesült.

A legfontosabb követelés a fizikai dolgozóknak egységesen nyújtott 14,5 százalékos, de minimum 34 ezer forintos béremelés volt, de a megállapodásban szerepel a szellemi dolgozók 10 százalékos béremelése, lojalitási bónusz a rég a cégnél dolgozóknak, jelenléti bónusz a legkevesebbet hiányzóknak, cafetériabővítés, jubileumi pótszabadság, és hasonló kedvezmények.

Ugyanez a szakszervezet a múlt héten a SEG Automotive (SEGA) miskolci gyárában is szervezett figyelmeztető sztrájkot, de ott eddig nem közeledtek a cégvezetők és a szakszervezet álláspontjai.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.