Megszületett a bérmegállapodás a hatvani Bosch-gyárban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A mai napon az ÉTMOSz szakszervezet tagsága 75%-kának szavazatával megszületett az egyéves bérmegállapodás a hatvani Robert Bosch gyár dolgozói és a vállalat vezetői között - írja a Mérce. Janik Tamás, a Bosch gyárak munkásait tömörítő „Életre Tervezett Munkavállalók Szakszervezete” elnöke azt mondta, olyan egyéves bérmegállapodást kötöttek, amiben a munkavállalók minden fő követelése teljesült.

A legfontosabb követelés a fizikai dolgozóknak egységesen nyújtott 14,5 százalékos, de minimum 34 ezer forintos béremelés volt, de a megállapodásban szerepel a szellemi dolgozók 10 százalékos béremelése, lojalitási bónusz a rég a cégnél dolgozóknak, jelenléti bónusz a legkevesebbet hiányzóknak, cafetériabővítés, jubileumi pótszabadság, és hasonló kedvezmények.

Ugyanez a szakszervezet a múlt héten a SEG Automotive (SEGA) miskolci gyárában is szervezett figyelmeztető sztrájkot, de ott eddig nem közeledtek a cégvezetők és a szakszervezet álláspontjai.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.