Örömében véletlenül lelőtte közönsége a híres etiópiai énekest

Tbg
zene
2019 február 12., 22:06

Egy eltévedt lövedék végzett egy népszerű énekessel Etiópiában: a közönség azután kezdett el örömében tüzelni, hogy Dadhi Gelan befejezte egy új szálloda megnyitóját ünneplő előadását, ám a lövöldözésben életét vesztette.

Gelan az Oromia régióban volt ismert énekes, politikai gondolkodóként az oromók ünnepelt előadóművésze lett, aki jogaikért is felszólalt, könyveket is írt. 

Dadhi Gelan
photo_camera Dadhi Gelan Fotó: friendsictsolution/YouTube

A koncerten a közönség 50-60 sorozatot lőtt ki számonként, Gelan még figyelmeztette is őket, nehogy lelőjék egymást. Aztán végül ő halt meg.

Az oromók Etiópia egyik legnagyobb etnikuma, de a társadalomban marginális szerepet töltöttek be évtizedeken át.

A fegyverekkel való ünneplés komoly probléma az országban, legutóbb egy vőlegény halt meg, miután a tanúja egy kézigránáttal (!) szórakoztatta a barátját. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.