Parragh szerint a kormány valószínűleg prűd, hogy nem vállalja fel, hogy vett egy kormánygépet

Az Azonnali interjút készített Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével.

Parragh kérdésre elmondta, hogy szerinte a magyar politika és üzleti élet zavaró összefonódásaiból (például Tiborcz István miniszterelnöki vő személye) nincs több és nincs kevesebb összefonódás, mint tőlünk nyugatra vagy keletre, és ami most van, az belefér.

Parragh és Orbán az MKIK gazdasági évnyitóján a Boscolo Budapest szállodában 2017. február 28-án. Jobbra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, balra Nagy János, Orbán titkára.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Parragh arra, hogy Orbánt a közbeszerzéseken taroló barátja magángépen repteti, visszakérdezett: ez mennyiben különbözik attól, mintha autóval vinnék a sarokig, „azon túl, hogy az előbbi nagyobb értéket képvisel”? Erre fel is vetették, hogy éppen a nagyobb értékről van szó, amire Parragh azt mondta: „ilyen értelemben a magyar közvélemény prűd”, hiszen Európában nem nagyon van olyan kormány, aminek nincs saját kormánygépe.

A felvetésre, hogy a magyar kormánynak is van, csak nem mondják ki, hogy az az, Parragh azt mondta: „Igen, kétségtelen, hogy a sajtóból így tűnik.” De ő úgy látja, a szlovákoknak is, a lengyeleknek is, a cseheknek is van kormánygépe. A kérdésre, hogy ki a prűd, a közvélemény vagy a kormány, ami nem vállalja ezt fel, Parragh azt mondta:

„Valószínűleg mind a kettő.”

Parragh az ország legtehetségesebb emberének egyértelműen Csányi Sándort tartja. Azt viszont provokatív kérdésnek tartja, hogy mit gondol a néhány év alatt dollármilliárdossá, a leggazdagabb magyarrá váló Mészáros Lőrincről. Azért válaszolt:

„Nekem ez nem dolgom, nem ismerem őt. De a piacon az a hír járja róla, hogy ami munkát elvállal, azt megcsinálja, az adót befizeti, az alvállalkozóit kifizeti, és körülveszi magát az adott területen profi szakemberekkel.”

Arról, hogy nyilván könnyebb befizetni az adót és kifizetni az alvállalkozókat, ha az ember mindig számíthat az állami megrendelésekre, és nem kell hatósági nehézségekkel számolnia, Parragh azt mondta: „Mindig nem lehet erre számítani, mert a politika forgandó.” Az elmúlt 8 évről viszont azt mondta: „Szerencséje van az országnak, hogy volt nyolc év stabilitás. Remélem, ez így marad később is.” (Azonnali)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.