Háromszáz óvszerbe csomagolva hozott kokaint Magyarországra egy brazil nő

Több 444 videó?
Szeretném

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság kábítószer birtoklása miatt nyomoz egy 30 éves brazil állampolgárral szemben. A nő vasárnap este érkezett repülővel Brazíliából  Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol a NAV átvizsgálták. 

Az ellenőrzés során a bőröndjében – négy takaró belsejébe rejtve – összesen 300 darab, bruttó 3210 gramm súlyú kokaingyanús fehér porral tömött óvszert találtak, majd a lefoglalt anyagot és a nőt átadták a rendőröknek.

Fotó: police.hu

Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag kokain, ami súlya alapján valószínűleg meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 60 millió forint.

A brazil nőt a beismerő vallomásában elmondta, hogy pénzhiányba került Brazíliában, ezért vállalta el a bőrönd Magyarországra szállítását. A nőt a nyomozók kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság 2019. február 13-án elrendelt. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szakértők bevonásával folytatja a nyomozást. (police.hu)