Mészárosék átveszik a TV2-t

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Már tavaly megírta a 444, hogy a miniszterelnök utasítására Mészáros Lőrinc és köre átveszi Andy Vajnától a TV2-csoportot, a tranzakciónak sokáig nem voltak látható nyomai, sőt Vajna le is tagadta, hogy ilyesmit tervezne, és nyugtatta a TV2 dolgozóit. Andy Vajna aztán januárban meghalt, és a Válasz Online most azt írja, hogy a milliárdos halála után néhány nappal már a Mészáros-cégbirodalom Andrássy úti központjában tartott rendkívüli közgyűlést a TV2 vezetősége.

Már a helyszín is beszédes, a vezetők nem is a TV2 vagy Vajna valamelyik ingatlanában gyűltek össze, hanem Mészárosnál, a cégbíróságon most iktatott jegyzőkönyvek szerint pedig a Mészáros-körnek kedvező személyi változásokról is döntöttek. Vajna helyett az igazgatóság egy másik tagja, az Echo Tv vezéreként is működő Vaszily Miklós lett a TV2 elnöke.

Ő egyértelműen Mészáros-ember, hiszen még nem volt nagy kormánypárti médiaholding, amikor a milliárdos ugyanőt az Echo élére helyezték, hogy tegyen rendet. A megújult igazgatóság tagja lett továbbá a Mészáros-féle tőzsdei cégek jogi képviseletét ellátó Kertész Tamás József, valamint a felcsúti expolgármester érdekeltségeivel régóta szimbiózisban működő Duna Aszfalt Kft. ügyvédje, Czira Szabolcs Sándor – aki nem mellékesen az útépítő céget birtokló Szíjj László veje.

A vezetőségben már eddig is benne volt az MKB Bank delegáltja, Barna Zsolt, így vele együtt 4 tagra terjed Mészáros befolyása a csatorna döntéshozó szervében. A másik 4 tag, Dirk Gerkens, Rákosi Tamás, Horváth Balázs, a Rogánhoz köthető ügyvéd és Vajna amerikai üzlettársa, Samuel R. Falconello pedig a producer régi emberei.

Ez erőegyensúlyt feltételezne, de az elnök már Vaszily, ez pedig a Mészáros-kör javára billenti a mérleget. (Válasz Online)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.