Ingeborg Gräßle: Az EU problémáját megoldja, de a magyar adófizetőkét nem, hogy az Elios számláit a kormány fizeti ki

„Ez egy bölcs döntés, amely az EU problémáját megoldja, de a magyar adófizetőkét nem”

– ezt mondta szerdán a Népszavának majd csütörtökön az Indexnek is Ingeborg Gräßle (Európai Néppárt), az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának elnöke.

Ingebor Gräßle 2012-ben

Az Eurológus arra reagáltatta a német politikust, hogy kiderült: a magyar kormány az Elios-ügyben nem nyújt be számlát Brüsszelnek, így az adott időszakban a Tiborcz István-féle cégnél keletkezett 13 milliárd forintos kiadást a magyar költségvetés állja.

Kivéve akkor, ha egy esetleges nyomozás megállapítja valakinek a büntetőjogi felelősségét, hiszen az OLAF és az Ingebor Gräßle vezette bizottság is arra jutott, hogy sok szabálytalanság történt, ami miatt az ügyben büntetőeljárást kellene lefolytatni. De nem úgy néz ki, hogy Magyarországon komolyan utánamennének az ügynek.

Tiborcz István vállalkozó és az apósa, Orbán Viktor miniszterelnökFotó: Orbán Viktor/Facebook

Az Index az EU regionális alapokért felelős biztosának, Corina Cretunak a hivatalától azt a választ kapta, hogy az ügy jelenlegi szakaszában nincs mondanivalójuk.

Az Elios egyébként több utcát is sötétbe borított. (Index/Népszava)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.