Ingeborg Gräßle: Az EU problémáját megoldja, de a magyar adófizetőkét nem, hogy az Elios számláit a kormány fizeti ki

bűnügy
2019 február 14., 19:00
comments 380

„Ez egy bölcs döntés, amely az EU problémáját megoldja, de a magyar adófizetőkét nem”

– ezt mondta szerdán a Népszavának majd csütörtökön az Indexnek is Ingeborg Gräßle (Európai Néppárt), az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának elnöke.

photo_camera Ingebor Gräßle 2012-ben

Az Eurológus arra reagáltatta a német politikust, hogy kiderült: a magyar kormány az Elios-ügyben nem nyújt be számlát Brüsszelnek, így az adott időszakban a Tiborcz István-féle cégnél keletkezett 13 milliárd forintos kiadást a magyar költségvetés állja.

Kivéve akkor, ha egy esetleges nyomozás megállapítja valakinek a büntetőjogi felelősségét, hiszen az OLAF és az Ingebor Gräßle vezette bizottság is arra jutott, hogy sok szabálytalanság történt, ami miatt az ügyben büntetőeljárást kellene lefolytatni. De nem úgy néz ki, hogy Magyarországon komolyan utánamennének az ügynek.

photo_camera Tiborcz István vállalkozó és az apósa, Orbán Viktor miniszterelnök Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Az Index az EU regionális alapokért felelős biztosának, Corina Cretunak a hivatalától azt a választ kapta, hogy az ügy jelenlegi szakaszában nincs mondanivalójuk.

Az Elios egyébként több utcát is sötétbe borított. (Index/Népszava)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt