Kirúgták a munkahelyéről, lövöldözni kezdett, öt emberrel végzett az illinoisi férfi

A Henry Pratt gyártelepe a lövöldözés után Aurorában, Illinois-banFotó: SCOTT OLSON/AFP

Öt ember meghalt és többen megsebesültek, miután egy férfi lövöldözni kezdett Illinois állam Aurora nevű településén, mintegy 40 mérföldre Chicagótól. A férfivel végül rendőrök végeztek tűzharc végén. A lövöldözésben összesen öt rendőr kapott lőtt sebet, közülük kettőt helikopterrel szállítottak a közeli traumatológiára. 

Az ügy körülményeit még vizsgálják, de minden jel szerint a férfi azután kezdett vérengzeni, hogy 15 év után munkáltatói közölték vele, többet nem számítanak rá. A 45 éves Gary Martin a Henry Pratt szelepgyártó-vállalat alkalmazásában állt. 

Miután közölték vele a hírt, a gyártelep területén lövöldözni kezdett. Kristen Ziman rendőrfőnök megerősítette, hogy az elkövetőt a lövöldözést megelőzően bocsátották el. 

A Chicago Sun-Times a családra hivatkozva azt írta, hogy a férfi hosszú rendkívül zaklatott volt, amiért létszámfelettinek nyilvánították. 

Egy szemtanú szerint Martin lézer irányzékkal felszerelt kézi fegyvert használt, de ez t a hatóságok még nem erősítették meg. Őt egy sebesült értesítette arról, hogy a telepen lövöldöznek, és együtt menekültek el. Egy másik alkalmazott arról számolt be, hogy egy munkatársával a WC-ben bújtak el, amíg el nem ült a tűzharc. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.