Visszalépett Trump jelöltje, miután kiderült, hogy egyszer illegálisan alkalmazott dajkaként egy bevándorlót

külföld
2019 február 17., 16:11
comments 110

December óta már az is tudható, hogy Trump nem csak korábban foglalkoztatott illegális bevándorlókat, hanem elnökként is - erről például az az illegális bevándorló takarítónő beszélt a New York Timesnak, aki annyiszor és olyan szépen vetette meg Trump ágyikóját annak bedminsteri golfklubjában, hogy még oklevelet is kapott a Fehér Háztól.

Nem lenne ez olyan nagy dráma, ha az elnök nem arra építette volna a politikai karrierje jelentős részét, hogy mindenáron fellép az illegális bevándorlók ellen. Ennek érdekében Trump még rendkívüli állapotot is hirdetett pénteken, hogy megépíthesse a falat a mexikói határon.

Mike Pompeo figyeli, ahogy Heather Nauert sajtótájékoztat
photo_camera Mike Pompeo figyeli, ahogy Heather Nauert sajtótájékoztat Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Ebben a környezetben vált végzetessé egy apróság Heather Nauert múltjában. Az elnök kedvenc tévéje, a Fox műsorvezetője gyakorlatilag külügyi tapasztalatok nélkül lett a külügyminisztérium szóvivője tavaly, most pedig az egyik legrangosabb diplomáciai pozícióba kerül - írtuk mi is Trump decemberi bejelentése után.

Hát, mégsem kerül, sőt a külügyminisztériumból is kirakják, mert olyan dajka vigyázott a gyerekére, aki bevándorlóként nem vállalhatott volna munkát.

A hivatalos külügyminisztériumi közlemény ugyan nem indokol, maga Nauert pedig családi okokra hivatkozik, de a Bloomberg nem cáfolt kormányzati értesülései szerint az állhat a háttérben, hogy Trumpék nem akarják vállalni a kommunikációs kockázatot. Nauert dajkája egyébként még csak nem is volt illegális bevándorló, jogszerűen tartózkodott az országban, csak a munkavállaláshoz hiányoztak a papírjai.

Trump előző ENSZ-nagykövete, Nikki Haley egy nappal azután mondott le, hogy vizsgálatot kértek ellene az ingyenes magánrepülőzései miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.