Elindul a „Sportlétesítmények a kultúra szolgálatában” program

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

A sportlétesítmények és a nemzeti kultúra összekapcsolására indít programot a kormány, egy másik programban pedig ingyen színházi látogatást adnak a gyerekeknek – írta meg a hvg.hu.

Az új kormányhatározat értelmében a kormány szociális helyzettől, lakóhelytől függetlenül minden általános iskolásnak tanévente egyszer ingyen biztosítja „a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét”.

A 2006-ban meghalt meseíróról, Lázár Ervinről elnevezett programot „a jelen állampolgárainak és a jövő nemzedékeinek művelődése, önkifejezése és nemzeti identitása, valamint Magyarország kulturális fennmaradása” érdekében indítják.

Ugyanezért megszületett a „Sportlétesítmények a kultúra szolgálatában” program „a hazai sportlétesítmények és a nemzeti kultúra összekapcsolása, ezáltal a magyar történelmi és irodalmi örökséget bemutató nagyprodukciók létrehozása érdekében”.

Balra Orbán Viktor, mellette apja, Orbán Győző és a jobb szélen ifj. Orbán Győző (aki korábban azt nyilatkozta, hogy a labdajáték nem sport, a focit még tévében sem nézi, nemhogy élőben) a miniszterelnök háza mellé, a saját klubjának épített stadionban 2018. március 31-én.Fotó: Botos Tamás/444

Varga Mihály pénzügyminiszternek idén 10 milliárd forintot, aztán évente több mint 7 milliárdot kell biztosítania a célokra. (hvg.hu)