Elindul a „Sportlétesítmények a kultúra szolgálatában” program

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A sportlétesítmények és a nemzeti kultúra összekapcsolására indít programot a kormány, egy másik programban pedig ingyen színházi látogatást adnak a gyerekeknek – írta meg a hvg.hu.

Az új kormányhatározat értelmében a kormány szociális helyzettől, lakóhelytől függetlenül minden általános iskolásnak tanévente egyszer ingyen biztosítja „a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét”.

A 2006-ban meghalt meseíróról, Lázár Ervinről elnevezett programot „a jelen állampolgárainak és a jövő nemzedékeinek művelődése, önkifejezése és nemzeti identitása, valamint Magyarország kulturális fennmaradása” érdekében indítják.

Ugyanezért megszületett a „Sportlétesítmények a kultúra szolgálatában” program „a hazai sportlétesítmények és a nemzeti kultúra összekapcsolása, ezáltal a magyar történelmi és irodalmi örökséget bemutató nagyprodukciók létrehozása érdekében”.

Balra Orbán Viktor, mellette apja, Orbán Győző és a jobb szélen ifj. Orbán Győző (aki korábban azt nyilatkozta, hogy a labdajáték nem sport, a focit még tévében sem nézi, nemhogy élőben) a miniszterelnök háza mellé, a saját klubjának épített stadionban 2018. március 31-én.Fotó: Botos Tamás/444

Varga Mihály pénzügyminiszternek idén 10 milliárd forintot, aztán évente több mint 7 milliárdot kell biztosítania a célokra. (hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.