A rendőrség szerint a mercis férfi nem segítette elő a szökött fogoly elfogását

bűnügy
2019 február 20., 09:10
comments 409

A Fővárosi Törvényszékről múlt pénteken elszökött rab elfogásában részt vevő rendőröket jutalmazta hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. 12 rendőr, illetve a törvényszék rövid időre a szökött rab fogságába esett biztonsági őre kapott Szent György-emlékérmet. Az elfogásról közzétett rendőrségi videón jól látszik, hogy egy Mercedes sofőrje dulakodni kezdett a felfegyverzett rabbal, aki megpróbálta megszerezni az autóját.

A 24.hu megkérdezte a BRFK-t, miért nem jutalmazták a sofőrt, az alábbi választ kapták:

„A rendőrség azt tanácsolja, hogy az ilyen esetekben ne álljanak ellen, mindig tanúsítsanak együttműködő magatartást. Az Ön által említett konkrét esetben a rendőrök már közvetlenül a férfi nyomában voltak. A férfi elfogását az autó sofőrjének fellépése nem segítette elő.”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.