A rendőrség szerint a mercis férfi nem segítette elő a szökött fogoly elfogását

A Fővárosi Törvényszékről múlt pénteken elszökött rab elfogásában részt vevő rendőröket jutalmazta hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. 12 rendőr, illetve a törvényszék rövid időre a szökött rab fogságába esett biztonsági őre kapott Szent György-emlékérmet. Az elfogásról közzétett rendőrségi videón jól látszik, hogy egy Mercedes sofőrje dulakodni kezdett a felfegyverzett rabbal, aki megpróbálta megszerezni az autóját.

A 24.hu megkérdezte a BRFK-t, miért nem jutalmazták a sofőrt, az alábbi választ kapták:

„A rendőrség azt tanácsolja, hogy az ilyen esetekben ne álljanak ellen, mindig tanúsítsanak együttműködő magatartást. Az Ön által említett konkrét esetben a rendőrök már közvetlenül a férfi nyomában voltak. A férfi elfogását az autó sofőrjének fellépése nem segítette elő.”

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.