36 szlovák városban emlékeznek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

külföld
2019 február 21., 17:41
comments 32

Egy éve gyilkolták meg Ján Kuciak újságírót és jegyesét, Martina Kušnírovát, ezért csütörtök este 36 szlovákiai és 22 külföldi városban tartanak megmozdulásokat. A Bumm.sk beszámolója szerint Pozsonyban ezrek mentek utcára, a demonstráción a színészek, zenészek, közéleti szereplők mellett Ján édesapja, Jozef Kuciak is beszédet mond.

photo_camera Fotó: VLADIMIR SIMICEK/AFP
photo_camera Fotó: VLADIMIR SIMICEK/AFP

Tavaly február 21-én végezték ki az Aktuality című szlovák hírszájt 27 éves oknyomozó újságíróját és feleségét egy-egy lövéssel a nagymácsédi családi házukban. A gyilkosság megrengette Szlovákiát. A nyomozás jelenlegi állása szerint négy gyanúsított van letartóztatásban: Tomáš Sz., aki 70 000 euróért ölt, segítője Miroslav M., A. Zoltán közvetítő, és Alena Zs., aki fizetett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.