A rendőrség szerint hazudott megtámadásáról az Empire sztárja

külföld
2019 február 21., 06:50
comments 65

Áldozatból gyanúsított lett Jussie Smollettből, az Empire című sorozat sztárjából. A meleg, afroamerikai színészt állítása szerint január 29-én reggel támadta meg chicagóban két, rasszista és homofób szidalmakat szóró férfi. Állítása szerint támadói kötéllel fojtogatták és maró anyagot öntöttek rá.

Ez alapján egyértelműnek tűnt, hogy gyűlöletbűncselekmény áldozatául esett. Három héttel később azonban komoly aggályok merültek fel az üggyel kapcsolatban, a gyanúsítottak meghallgatása után a rendőrség kételkedni kezdett Smollett történetében.

A támadással egy nigériai testvérpárt, Ola és Abel Osundairót gyanúsították, ám meghallgatásuk után nem sokkal vádemelés nélkül elengedték őket. "Nem vagyunk rasszisták. Nem vagyunk homofóbok, és nem vagyunk Trump-ellenesek" - nyilatkozták a testvérek a CBS-nek, akik a rendőrségen azt vallották, hogy Smollett fizetett nekik a támadásról. Ola Osundai amúgy szintén szerepelt az Empire című sorozatban.

Ezek alapján a rendőrség immár Smollettet hallgatná meg gyanúsítottként, mert hamis rendőrségi feljelentést tett. Ezért akár három év börtönre is ítélhetik, és a bűnügyi költségeket is kifizettethetik vele. "Mint bármely más polgárt, Smollett urat is megilleti az ártatlanság vélelme" - reagálta az ügyvédje a gyanúsítás hírét, hozzátéve, hogy az ügyben folyamatosan szivárogtak "az igaz és hamis információk".

A rendőrség egyeztetéseket kezdett az ügyvéddel arról, hogy Smollet adja fel magát.

A rendőrség gyanúját az keltette fel, hogy Smollett áldozat létére nagyon nem volt együttműködő, és hogy az amúgy térfigyelő kamerákkal bőven felszerelt városban egy felvételt se találtak az állítólagos incidensről. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.