Olimpiai sport lehet a breaktánc

sport
2019 február 21., 16:21
comments 69

A 2024-es, párizsi olimpia szervezőbizottságának elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be:

azt javasolják a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, hogy a breaktánc kerüljön be az olimpiai programba.

Emellett szeretnék megtartani a sportmászást, a hullámlovaglást, és a gördeszkázást is, tette hozzá Tony Estanguet. A NOB amúgy a breakről és a 2024-es játékok sportjairól csak a tokiói olimpiai után dönt. A II. nyári ifjúsági olimpián tavaly Buenos Airesben már szerepelt a break, a számban három kategóriában - fiú, lány, valamint kétfős vegyes csapat - hirdettek győztest.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK

A párizsi szervezők igen lelkesek, a tájékoztatón arról is beszéltek, hogy szeretnék a nézőket minél jobban bevonni az olimpiai eseményekbe, például úgy, hogy a maratonverseny után rendeznének egy tömegfutóversenyt ugyanazon a pályán, ugyanazon a napon. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.