Szijjártó Jeruzsálemben: Nem antiszemita a Soros-kampány

2019 február 21., csütörtök 11:01
125

A Jerusalem Postnak adott interjút Szijjártó Péter külügyminiszter, aki arról beszélt, hogy a kormány Soros György elleni kampány egyáltalán nem antiszemita. Szijjártó azt mondta, hogy a kormányt nem érdekli Soros vallása, és az az antiszemita, aki a vallást belekeveri ebbe az ügybe, ami egy nyílt konfliktus, és Európa jövőjéről szól.

Büszkék lehetünk az antiszemitizmus elleni harcban elért eredményeinkre. Az antiszemitizmus ellen zéró toleranciát hirdettünk

- mondta más mellett Szijjártó Péter.

Szakály Sándor az állami VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatója, lényegében a magyar állam főtörténésze egy hónappal ezelőtt fejtette ki, hogy a numerus clausust „semmiképp nem helyes zsidótörvénynek nevezni” korábban pedig a magyarországi zsidók halálba küldését idegenrendészeti eljárásnak nevezte. A köztévé egyik műsorában a meghívott vendégek néhány hete arról beszélgettek, hogy a Waffen SS Budapesten harcoló katonái is megérdemlik a hősi jelzőt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt