2600 újságíró tudósít majd Trump és Kim Dzsongun második randevújáról

2600 újságírót akkreditáltak Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető jövő heti vietnami csúcstalálkozójára - közölte csütörtökön Le Hoai Trung miniszterelnök-helyettes.

Elmondta, csupán húsz napjuk volt a felkészülésre azt követően, hogy Trump a vietnami fővárost, Hanoit nevezte meg a megbeszélések helyszíneként. Emlékeztetett, hogy a tavalyi, első csúcstalálkozó vendéglátó államának, Szingapúrnak ugyanerre a feladatra két hónapja volt. 

Kattognak a vakuk, forognak a kamerákFotó: -/AFP

Nguyen Xuan Phuc vietnami kormányfő korábban utasította a minisztériumokat és más intézményeket, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a csúcstalálkozó biztonsága és sikeres megrendezése érdekében. Külön felhívta a figyelmet a külföldi vendégek fogadására, kiemelve, hogy a legjobb feltételeket kell kialakítani a külföldi újságírók számára a találkozó tudósításához - írja az MTI.

Az első nagy találkozás után rögtön látszott, hogy az amerikai elnöknek nem sikerült konkrét eredményeket elérnie, majd a koreai diktátor még a kevés ígéretét is megszegte. Trump azóta  többször baráti hangnemben nyilatkozott a Föld talán legdurvább elnyomó rendszeréről, és áradozott róla, milyen hatalmas nézettsége volt a találkozónak.