Az állami milliárdokból gazdagodó Valton tulajdonosa együtt él Sarka Katával, akinek viszont Rogán Antal feleségével vannak közös cégei

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Immár bizonyíték is van arra, hogy összeér a miniszterelnök kabinetfőnökének családja és a Fidesz kedvenc biztonsági cége, a Valton Security - írja az Átlátszó, majd egy kicsit mentegetőzik, amiért olyan bulváros témába ártja magát, mint Sarka Kata és Rogán Cecília barátsága. Amit viszont nem lehet kikerülni, hiszen ennek a közpénzeket érintő történetnek valóban ők állnak a középpontjában.

Sarkáról épp mi írtuk meg, hogy egy futóversenyen Bessenyei Kata néven indult, vagyis valószínűleg hozzáment a bulvárban már korábban a párjaként emlegetett Bessenyei Istvánhoz, a milliárdos állami megrendelésekkel jól tartott Valton egyik tulajdonosához. Az Átlátszó ezt most azzal tudta megerősíteni, hogy a cégbíróságon nyilvántartott luxemburgi lakcímük is közös.

Sarka Katának pedig Rogán-Gaál Cecíliával van legalább két közös biznisze. Az egyik a Nakama & Partners, amelynek 2017-ben félmilliárd forintos árbevétele volt és amely a Mikulásgyár partnereként is bekerült a hírekbe. A másik a nemrég alapított, médiacégnek látszó Top News Hungary Kft.

Az Átlátszó azt is észrevette, hogy Sarka ezen kívül ügyvezetője a Smart Development Ingatlanfejlesztő és Vagyonkezelő Kft.-nek, amelynek a Seychelles-szigeteki adóparadicsomba bejegyzett cég a tulajdonosa. „Az offshore technika alkalmazása miatt nem tudhatjuk, hogy Sarka tulajdonosként is ott áll-e az indiai-óceáni anyavállalat mögött, az viszont elképzelhető, hogy valakinek így segít adót optimalizálni, illetve vagyont rejtegetni” - teszi hozzá az oknyomozó portál.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.