A fideszes képviselő szerint hiába állt az NB I-ben a fordulók felében kieső helyen a Balmazújváros, nem sejtették, hogy végül tényleg kiesnek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az előző idényben még az első osztályban játszott a Balmazújváros, most viszont az NB II-ben is a kieséstől menekül. De nem ez az egyetlen baj, a klubot pénzügyi összeomlás is fenyegeti, mert miután kiestek az első osztályból, Balmazújváros is polgármestert cserélt (az előző vezetőt vesztegetésért elítélték), az új független polgármester pedig már nem akart annyi támogatást adni a csapatnak, amennyit a csapat kért.

Ezekről a problémákról beszélt az Indexnek adott interjújában Tiba István, a város fideszes parlamenti képviselője és a helyi fociegyesület elnöke. Szerinte tavaly senki nem volt felkészülve arra, hogy a csapat kieshet az NB I-ből, ezért nem készítettek alternatív üzleti tervet, amiben a kieséssel számoltak.

„A fordulók nagyjából felében kieső helyen álltak, ez sem valószínűsítette a kiesés lehetőségét?” - kérdezte erre a riporter, mire a válasz:

„Voltunk kieső helyen, de volt, amikor a nyolcadik helyen álltunk. Ha az utolsó fordulóban a 93. percben a – rögtön mondom: jogosan – meg nem adott gólunk érvényes lett volna, akkor nem esünk ki. Minden mutatóban (kivéve a több győztes mérkőzés) jobbak voltunk, mégis a Diósgyőr maradt bent.”

A csapat korábban 50 milliós támogatást kapott évente a várostól, most azonban 374 milliót kértek, Tiba szerint azért, mert elveszett a többi szponzor. Ez az a támogatás, amit a város már nem akar megadni, és ezért került a csapat olyan rossz anyagi helyzetbe, hogy még az edzőjüket sem tudták fizetni.

Tibát arról is kérdezték, miért lakhattak önkormányzati bérlakásokban a csapat focistái. Erre ő azt mondta,

„Önkormányzati bérlakást nem rászorultsági alapon ad az önkormányzat. Ilyen lakást a városban élők érdekében helyben tevékenységet végzők, sportolók (futballista, kézilabdázó), pedagógus, egészségügyi dolgozó, járási hivatalvezető helyettes, belügyi dolgozó, stb. kaphatnak. Olyan reklámértéket, mint amilyet az NBI-es bajnokságban való részvétel jelentett, semmi nem hozott a városnak eddig.”

Ráadásul Tiba szerint nem minden focista keres jól, van olyan játékos is, aki nem kap többet egy védőnőnél vagy egy tanárnál. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.