A fideszes képviselő szerint hiába állt az NB I-ben a fordulók felében kieső helyen a Balmazújváros, nem sejtették, hogy végül tényleg kiesnek

sport
2019 február 25., 05:26
comments 238

Az előző idényben még az első osztályban játszott a Balmazújváros, most viszont az NB II-ben is a kieséstől menekül. De nem ez az egyetlen baj, a klubot pénzügyi összeomlás is fenyegeti, mert miután kiestek az első osztályból, Balmazújváros is polgármestert cserélt (az előző vezetőt vesztegetésért elítélték), az új független polgármester pedig már nem akart annyi támogatást adni a csapatnak, amennyit a csapat kért.

Ezekről a problémákról beszélt az Indexnek adott interjújában Tiba István, a város fideszes parlamenti képviselője és a helyi fociegyesület elnöke. Szerinte tavaly senki nem volt felkészülve arra, hogy a csapat kieshet az NB I-ből, ezért nem készítettek alternatív üzleti tervet, amiben a kieséssel számoltak.

„A fordulók nagyjából felében kieső helyen álltak, ez sem valószínűsítette a kiesés lehetőségét?” - kérdezte erre a riporter, mire a válasz:

„Voltunk kieső helyen, de volt, amikor a nyolcadik helyen álltunk. Ha az utolsó fordulóban a 93. percben a – rögtön mondom: jogosan – meg nem adott gólunk érvényes lett volna, akkor nem esünk ki. Minden mutatóban (kivéve a több győztes mérkőzés) jobbak voltunk, mégis a Diósgyőr maradt bent.”

A csapat korábban 50 milliós támogatást kapott évente a várostól, most azonban 374 milliót kértek, Tiba szerint azért, mert elveszett a többi szponzor. Ez az a támogatás, amit a város már nem akar megadni, és ezért került a csapat olyan rossz anyagi helyzetbe, hogy még az edzőjüket sem tudták fizetni.

Tibát arról is kérdezték, miért lakhattak önkormányzati bérlakásokban a csapat focistái. Erre ő azt mondta,

„Önkormányzati bérlakást nem rászorultsági alapon ad az önkormányzat. Ilyen lakást a városban élők érdekében helyben tevékenységet végzők, sportolók (futballista, kézilabdázó), pedagógus, egészségügyi dolgozó, járási hivatalvezető helyettes, belügyi dolgozó, stb. kaphatnak. Olyan reklámértéket, mint amilyet az NBI-es bajnokságban való részvétel jelentett, semmi nem hozott a városnak eddig.”

Ráadásul Tiba szerint nem minden focista keres jól, van olyan játékos is, aki nem kap többet egy védőnőnél vagy egy tanárnál. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.