Brazília nem fogja engedni az USA-nak, hogy a területéről támadja meg Venezuelát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Brazília semmi szín alatt nem fogja megengedni az Egyesült Államoknak, hogy a területéről indítson katonai beavatkozást Venezuela ellen – közölte Hamilton Mourao brazil alelnök Bogotában.

A nyugállományú tábornok a Globo News helyi hírtelevíziónak adott interjújában azt mondta: Brazília mindent megtesz, hogy elkerülje a konfliktust a szomszédos Venezuelával, ahol hatalmi harc folyik Nicolás Maduro hivatalban lévő elnök és Juan Guaidó ellenzéki vezető között.

Azt mondta, a brazil kormány nem engedélyezheti a törvényhozás jóváhagyása nélkül az esetleges amerikai katonai műveletek megindítását brazil területről, de a brazil kormány tagjainak többsége is ellenezné ezt.

A Limai Csoport egyetlen tagja sem kíván részt venni a venezuelai helyzet katonai jellegű rendezésében, más megoldásokat kell találni a humanitárius segélyszállítmányok Venezuelába juttatására – közölte Mourao.

Hamilton MouraoFotó: Suamy Beydoun/AGIF

A brazil alelnök hétfőn a 14 amerikai országot tömörítő Limai Csoport bogotái ülésén vett részt, aminek kiemelt napirendi pontja volt a venezuelai válság békés rendezése.

Hamilton Mourao a Twitteren közölte azt is, hogy Brazília fenntartja a katonai beavatkozást kerülő stratégiáját, mert a brazil kormányzat a diplomáciai és a nemzetközi gazdasági nyomásgyakorlás híve. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.