Rekordszinten a Belügyminisztérium költségvetése

gazdaság
2019 február 25., 07:48
comments 44

A 2018-as évközi költségvetési döntések egyik legnagyobb nyertese a Belügyminisztérium volt, valamint a rendvédelmi szervek - írja a vg.hu. A Magyar Államkincstár adatai szerint a BM költségvetése 1196 milliárd forint volt, ami akár több évtizedes rekord is lehet. Ennél a 2018-as költségvetésben eredetileg jóval kisebb összeget terveztek a belügynek adni, a kormány év közben emelt a kereten

404,6 millió forintot.

Év közben elsősorban nem a bér- hanem a dologi kiadások és a beruházásokra fordított pénz növekedett, az Országos Rendőr-főkapitányság ezt a rendőrségi gépjárműállomány fejlesztésével, határőrizeti feladatokkal és beruházásokkal magyarázta. 10 városban és Budapesten is új épületekkel bővültek a határvadász-laktanyák, és a határvadászok felszerelésére is költeni kellett.

A rendőrség és a Terrorelhárítási Központ is nagy kanállal falta tavaly az életet: a TEK beruházásai az eredeti 900 millió forint helyett 8,3 milliárd forintba, a rendőrség beruházásai a tervezett 17,3 milliárd forint helyett 66,2 milliárd forintba kerültek, és ott további 8 milliárdot is elszámoltak, egyéb felújításokra. (vg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.