Rekordszinten a Belügyminisztérium költségvetése

A 2018-as évközi költségvetési döntések egyik legnagyobb nyertese a Belügyminisztérium volt, valamint a rendvédelmi szervek - írja a vg.hu.  A Magyar Államkincstár adatai szerint a BM költségvetése 1196 milliárd forint volt, ami akár több évtizedes rekord is lehet. Ennél a 2018-as költségvetésben eredetileg jóval kisebb összeget terveztek a belügynek adni, a kormány év közben emelt a kereten 

404,6 millió forintot.

Év közben elsősorban nem a bér- hanem a dologi kiadások és a beruházásokra fordított pénz növekedett, az Országos Rendőr-főkapitányság ezt a rendőrségi gépjárműállomány fejlesztésével, határőrizeti feladatokkal és beruházásokkal magyarázta. 10 városban és Budapesten is új épületekkel bővültek a határvadász-laktanyák, és a határvadászok felszerelésére is költeni kellett.

A rendőrség és a Terrorelhárítási Központ is nagy kanállal falta tavaly az életet:  a TEK beruházásai az eredeti 900 millió forint helyett 8,3 milliárd forintba, a rendőrség beruházásai a tervezett 17,3 milliárd forint helyett 66,2 milliárd forintba kerültek, és ott további 8 milliárdot is elszámoltak, egyéb felújításokra. (vg.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.