Az Európai Néppártban nem igazán téma a Fidesz

POLITIKA
2019 február 26., 07:53
comments 107

Nincs napirenden az Európai Néppártban (EPP) a Fidesz sorosos-junckeres aktuális plakátkampánya vagy annak következményei - tudta meg az euróai pártcsalád szóvivőjétől a Népszava.

A lap azok után kereste meg Pedro López de Pablót, hogy Gunnar Hökmark, az EPP svéd tagja a múlt héten emailben arra kérte Manfred Weber frakcióvezetőt, hogy a néppárt vezetése sürgősen vitassa meg a magyar propagandakampányt, és az kerüljön a párt következő ülésének napirendjére. Hökmark Mérsékelt Pártja hétvégi ülésén kezdeményezte is a Fidesz kizárását az EPP-ből.

Az EPP következő frakcióülése március 6-án lesz, López de Pablo szerint ennek napirendjén nem szerepel a plakátok ügye, de bárki, akár Hökmark is felvetheti azt az „Egyebek” napirendi pontban. A szóvivő szerint viszont a március 7-8-i EPP vezetőségi ülésen biztos nem lesz téma a Fidesz, mert „a program rendkívül zsúfolt”.

Weber egyébként még nem is válaszolt Hökmark levelére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.