Az MTA kutatóintézeti dolgozóinak 93 százaléka szeretne az MTA felügyelete alatt maradni

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az MTA 14 kutatóintézetének és kutatóközpontjának dolgozóit szavaztatta meg az Akadémiai Dolgozók Fóruma arról, hogy támogatják-e, hogy az MTA kutatóhálózata a jövőben is az MTA-hoz – ne pedig egy vagyonkezelői alapítványhoz – tartozzon? 

A voksoláson 4299-en vehettek részt, és végül 2133-an adták le a szavazatukat. A szavazók 93 százaléka mondta azt, hogy ők inkább az MTA-nál maradnának, 4 százalék azt, hogy nem, 3 százalék pedig tartózkodtak.

Szinte minden intézetnél 90 százalék felett volt az MTA-nál maradást támogatók aránya, ez a szám a Bölcsészettudományi Kutatóközpontnál elérte a 98 százalékot. Az egyetlen kivétel az Energiatudományi Kutatóközpont, ahol 20 százalék mondta azt, hogy ők szívesebben mennének egy vagyonkezelői alapítványhoz csak 71 százaléknak ez a véleménye, 20 százalék tartózkodott, és 9 százalék menne inkább egy vagyonkezelői alapítványhoz.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.