Az MTA kutatóintézeti dolgozóinak 93 százaléka szeretne az MTA felügyelete alatt maradni

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Az MTA 14 kutatóintézetének és kutatóközpontjának dolgozóit szavaztatta meg az Akadémiai Dolgozók Fóruma arról, hogy támogatják-e, hogy az MTA kutatóhálózata a jövőben is az MTA-hoz – ne pedig egy vagyonkezelői alapítványhoz – tartozzon? 

A voksoláson 4299-en vehettek részt, és végül 2133-an adták le a szavazatukat. A szavazók 93 százaléka mondta azt, hogy ők inkább az MTA-nál maradnának, 4 százalék azt, hogy nem, 3 százalék pedig tartózkodtak.

Szinte minden intézetnél 90 százalék felett volt az MTA-nál maradást támogatók aránya, ez a szám a Bölcsészettudományi Kutatóközpontnál elérte a 98 százalékot. Az egyetlen kivétel az Energiatudományi Kutatóközpont, ahol 20 százalék mondta azt, hogy ők szívesebben mennének egy vagyonkezelői alapítványhoz csak 71 százaléknak ez a véleménye, 20 százalék tartózkodott, és 9 százalék menne inkább egy vagyonkezelői alapítványhoz.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.