Az MTA kutatóintézeti dolgozóinak 93 százaléka szeretne az MTA felügyelete alatt maradni

Az MTA 14 kutatóintézetének és kutatóközpontjának dolgozóit szavaztatta meg az Akadémiai Dolgozók Fóruma arról, hogy támogatják-e, hogy az MTA kutatóhálózata a jövőben is az MTA-hoz – ne pedig egy vagyonkezelői alapítványhoz – tartozzon? 

A voksoláson 4299-en vehettek részt, és végül 2133-an adták le a szavazatukat. A szavazók 93 százaléka mondta azt, hogy ők inkább az MTA-nál maradnának, 4 százalék azt, hogy nem, 3 százalék pedig tartózkodtak.

Szinte minden intézetnél 90 százalék felett volt az MTA-nál maradást támogatók aránya, ez a szám a Bölcsészettudományi Kutatóközpontnál elérte a 98 százalékot. Az egyetlen kivétel az Energiatudományi Kutatóközpont, ahol 20 százalék mondta azt, hogy ők szívesebben mennének egy vagyonkezelői alapítványhoz csak 71 százaléknak ez a véleménye, 20 százalék tartózkodott, és 9 százalék menne inkább egy vagyonkezelői alapítványhoz.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.