Már el is kezdtek elszivárogni az elfogott nyugati ISIS-harcosok

Ahogy arról mai hosszú cikkünkben írtunk, amennyiben a nyugati országok nem veszik át sürgősen a helyi kurd fegyveresektől az Iszlám Állam elleni harcokban elfogott állampolgáraikat, fennáll a veszélye annak, hogy ezek egyszerűen felszívódjanak a kelet-szírai sivatagban.

A brit Telegraph pedig most már szállított is egy konkrét példát egy olyan brit ISIS-harcosról, aki sokáig fogoly volt, most viszont már senki sem tudja, hol lehet. 

Shabazz Suleman 2015-ben szökött át Törökországból a kalifátusba, majd 2017-ben megpróbált visszaszökni Törökországba, de a határon elkapták, és azóta a kurdok tartották fogva. A kurdok 2019 januárjában végül bíróság elé is állították, de mivel semmit nem tudtak rábizonyítani annak ellenére sem, hogy beismerte, hogy csatlakozott egy terrorszervezethez, felmentették és szabadon engedték.

Tartózkodási helye azóta ismeretlen. Suleman 2017-ben kurd fogságból több interjút is adott a brit sajtónak, és akkor arról beszélt, hogy megbánta, hogy az ISIS-hez csatlakozott, és igyekezett számítógépes játékokkal múlatni az időt, de arról nincs információ, hogy most mi lehet a szándéka.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.