Nem fogadta el a külügyminiszter instagramos lemondását az iráni elnök

külföld
2019 február 26., 04:26
comments 25

Nem fogadta el Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter lemondását Haszán Róháni iráni elnök, közölte az iráni elnöki hivatal kedden. Annyit tettek hozzá: Zaríf bátran végezte munkáját, és folytatni is fogja. 

link Forrás

Zaríf az Instagram-oldalán jelentette be lemondását, az elnöki hivatal is itt válaszolt „Zaríf nem lesz egyedül, és mi mindannyian támogatni fogjuk.”

Mohamed Dzsavád Zaríf
photo_camera Dzsavád Zaríf Fotó: Atta Kenare/AFP

A külügyminiszter váratlanul jelentette be lemondását. Lemondásának okát sokan annak tudták be hogy miután Donald Trump amerikai elnök 2018 májusában felmondta az iszlám köztársaság atomprogramjának korlátozását szolgáló többhatalmi megállapodást, és visszaállította az addig felfüggesztett amerikai szankciókat Iránnal szemben, Zaríf a Nyugat-ellenes iráni keményvonalasok bírálatainak kereszttüzébe került. A külügyminiszternek nagy szerepe volt a megkötésekor és életbe lépésekor Iránban sokak által ünnepelt atomalku létrejöttében. 

A voltak olyan találgatások is, miszerint azért döntött a távozás mellett, mert kihagyták a Bassár el-Aszad szíriai elnökkel folytatott hétfői találkozóból Teheránban.  (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.