Lemondták Szijjártó stuttgarti látogatását az „európai értékeket sértő” magyar plakátkampány miatt

politika
2019 február 27., 07:56
comments 355
photo_camera Fotó: Halász Júlia/444

Az „európai értékeket sértő” magyar plakátkampányra hivatkozva a kiemelt magyar beruházásokat megvalósító Mercedes és Bosch otthonának, Baden-Württembergnek a kormánya lemondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter péntekre tervezett stuttgarti látogatását – írta meg a HVG.

A dpa cikke szerint Winfried Kretschmann miniszterelnök kedden jelentette be, hogy:

„A megbeszélést én mondtam le a Jean-Claude Juncker ellen folytatott magyar plakátkampány miatt. Ez a rágalmazó hirdetés Európa-ellenes, és sérti közös európai értékeinket.”

A magyar kormány 2019. februárban kezdett, EU-ellenes plakátkampánya
photo_camera A magyar kormány új, EU-ellenes plakátkampánya.

A tartományi kormányfő hivatalában nagy politikai vita volt a döntés előtt, de végül úgy döntöttek, lemondják a leginkább gazdasági jelentőségű meghívást.

Baden-Württemberg Európa egyik legfejlettebb régiója, Kretschmann viszont az egyetlen zöldpárti német miniszterelnök, így politikailag igen távol áll Szijjártótól, és azt mondta, vannak olyanok, akik értékek mellett választják ki az üzleti partnereiket. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.