Lemondták Szijjártó stuttgarti látogatását az „európai értékeket sértő” magyar plakátkampány miatt

2019 február 27., szerda 7:56
357
Fotó: Halász Júlia/444

Az „európai értékeket sértő” magyar plakátkampányra hivatkozva a kiemelt magyar beruházásokat megvalósító Mercedes és Bosch otthonának, Baden-Württembergnek a kormánya lemondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter péntekre tervezett stuttgarti látogatását – írta meg a HVG.

A dpa cikke szerint Winfried Kretschmann miniszterelnök kedden jelentette be, hogy:

„A megbeszélést én mondtam le a Jean-Claude Juncker ellen folytatott magyar plakátkampány miatt. Ez a rágalmazó hirdetés Európa-ellenes, és sérti közös európai értékeinket.”

A magyar kormány új, EU-ellenes plakátkampánya.

A tartományi kormányfő hivatalában nagy politikai vita volt a döntés előtt, de végül úgy döntöttek, lemondják a leginkább gazdasági jelentőségű meghívást.

Baden-Württemberg Európa egyik legfejlettebb régiója, Kretschmann viszont az egyetlen zöldpárti német miniszterelnök, így politikailag igen távol áll Szijjártótól, és azt mondta, vannak olyanok, akik értékek mellett választják ki az üzleti partnereiket. (HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt