Több száz millió ment el az újpalotai villamos tervezésére

405 millió forintot fizettünk ki az újpalotai villamos megtervezésére, de villamos sajnos nem lett belőle, írja az Index. 

A lap annak apropóján foglakozik a 7-es buszok kiváltására szolgáló kötöttpályás viszonylat projektjével, hogy a napokban megjelent egy, kiviteli tervek elkészítéséről szóló tender a tárgyban, holott 2016-ban a projektet végül lefújták.

Mint arról a BKK tájékoztatott, a projekt tervezési költsége eredetileg 979 millió forint volt, ám a lefújás miatt ebből 405 milliót fizettek ki. A most megjelent hirdetmény a kapcsolódó munkákról szól 31 millió forint értékben, és tartalmazza „a Sárfű utcai villamosperon akadálymentesítését Újpalotán, és a Bosnyák tér, a Tisza István tér és Zugló vasútállomás környezetének forgalomtechnikai korrekcióját azzal a céllal, hogy a Thököly úton gyorsabban haladhassanak az autóbuszok.”

Szóval a pénzből némi igazítás lesz, villamos egyelőre nem. (Index)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.