Több száz millió ment el az újpalotai villamos tervezésére

Tbg
közlekedés
2019 február 27., 05:19
comments 114

405 millió forintot fizettünk ki az újpalotai villamos megtervezésére, de villamos sajnos nem lett belőle, írja az Index.

A lap annak apropóján foglakozik a 7-es buszok kiváltására szolgáló kötöttpályás viszonylat projektjével, hogy a napokban megjelent egy, kiviteli tervek elkészítéséről szóló tender a tárgyban, holott 2016-ban a projektet végül lefújták.

Mint arról a BKK tájékoztatott, a projekt tervezési költsége eredetileg 979 millió forint volt, ám a lefújás miatt ebből 405 milliót fizettek ki. A most megjelent hirdetmény a kapcsolódó munkákról szól 31 millió forint értékben, és tartalmazza „a Sárfű utcai villamosperon akadálymentesítését Újpalotán, és a Bosnyák tér, a Tisza István tér és Zugló vasútállomás környezetének forgalomtechnikai korrekcióját azzal a céllal, hogy a Thököly úton gyorsabban haladhassanak az autóbuszok.”

Szóval a pénzből némi igazítás lesz, villamos egyelőre nem. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.