Több száz millió ment el az újpalotai villamos tervezésére

405 millió forintot fizettünk ki az újpalotai villamos megtervezésére, de villamos sajnos nem lett belőle, írja az Index. 

A lap annak apropóján foglakozik a 7-es buszok kiváltására szolgáló kötöttpályás viszonylat projektjével, hogy a napokban megjelent egy, kiviteli tervek elkészítéséről szóló tender a tárgyban, holott 2016-ban a projektet végül lefújták.

Mint arról a BKK tájékoztatott, a projekt tervezési költsége eredetileg 979 millió forint volt, ám a lefújás miatt ebből 405 milliót fizettek ki. A most megjelent hirdetmény a kapcsolódó munkákról szól 31 millió forint értékben, és tartalmazza „a Sárfű utcai villamosperon akadálymentesítését Újpalotán, és a Bosnyák tér, a Tisza István tér és Zugló vasútállomás környezetének forgalomtechnikai korrekcióját azzal a céllal, hogy a Thököly úton gyorsabban haladhassanak az autóbuszok.”

Szóval a pénzből némi igazítás lesz, villamos egyelőre nem. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.