Az MNB javasolja, hogy mindenki alanyi jogon kerüljön be a magán-egészségügyi rendszerbe is az állami mellett

gazdaság
2019 február 28., 21:06
comments 258

Az Infostart írta meg, hogy az MNB 330 pontos versenyképességi programja átalakításokat javasol az egészségügyi finanszírozási rendszerben. A javaslat értelmében minden munkavállaló bekerülne egy egészségpénztárba, és igénybe vehetné a magánbiztosító szolgáltatásait is.

Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője az InfoRádiónak azt mondta, hatékonyabban, a rendelkezésre álló forrásból a mostani egészségügyi szolgáltatásokat olcsóbban is el lehetne érni.

Kislányok egy plüssállat orvosi ellátását mímelik egy orvostanhallgató (balra) vezetésével a közép-németországi Halle (Saale) egyetemi kórházában 2016. május 23-án.
photo_camera Kislányok egy plüssállat orvosi ellátását mímelik egy orvostanhallgató (balra) vezetésével a közép-németországi Halle (Saale) egyetemi kórházában 2016. május 23-án. Illusztráció: Hendrik Schmidt/EPA/MTI

Az MNB javasolja, hogy alanyi jogon mindenki kerüljön be a magánbiztosítói rendszerbe is, és dönthesse el ő maga, mennyi pénzzel száll be. A munkáltatóknak pedig adó- és járulékmentessé tennék a befizetéseket. (Infostart)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.