Az MNB javasolja, hogy mindenki alanyi jogon kerüljön be a magán-egészségügyi rendszerbe is az állami mellett

2019 február 28., csütörtök 21:06
260

Az Infostart írta meg, hogy az MNB 330 pontos versenyképességi programja átalakításokat javasol az egészségügyi finanszírozási rendszerben. A javaslat értelmében minden munkavállaló bekerülne egy egészségpénztárba, és igénybe vehetné a magánbiztosító szolgáltatásait is.

Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője az InfoRádiónak azt mondta, hatékonyabban, a rendelkezésre álló forrásból a mostani egészségügyi szolgáltatásokat olcsóbban is el lehetne érni.

Kislányok egy plüssállat orvosi ellátását mímelik egy orvostanhallgató (balra) vezetésével a közép-németországi Halle (Saale) egyetemi kórházában 2016. május 23-án. Illusztráció: Hendrik Schmidt/EPA/MTI

Az MNB javasolja, hogy alanyi jogon mindenki kerüljön be a magánbiztosítói rendszerbe is, és dönthesse el ő maga, mennyi pénzzel száll be. A munkáltatóknak pedig adó- és járulékmentessé tennék a befizetéseket. (Infostart)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt