Az MNB javasolja, hogy mindenki alanyi jogon kerüljön be a magán-egészségügyi rendszerbe is az állami mellett

Az Infostart írta meg, hogy az MNB 330 pontos versenyképességi programja átalakításokat javasol az egészségügyi finanszírozási rendszerben. A javaslat értelmében minden munkavállaló bekerülne egy egészségpénztárba, és igénybe vehetné a magánbiztosító szolgáltatásait is.

Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője az InfoRádiónak azt mondta, hatékonyabban, a rendelkezésre álló forrásból a mostani egészségügyi szolgáltatásokat olcsóbban is el lehetne érni.

Kislányok egy plüssállat orvosi ellátását mímelik egy orvostanhallgató (balra) vezetésével a közép-németországi Halle (Saale) egyetemi kórházában 2016. május 23-án.Illusztráció: Hendrik Schmidt/EPA/MTI

Az MNB javasolja, hogy alanyi jogon mindenki kerüljön be a magánbiztosítói rendszerbe is, és dönthesse el ő maga, mennyi pénzzel száll be. A munkáltatóknak pedig adó- és járulékmentessé tennék a befizetéseket. (Infostart)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.