Pakisztán elengedi az indiai pilótát

külföld
2019 február 28., 12:22
comments 94

A pakisztáni miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy pénteken elengedik azt az indiai pilótát, akinek a gépét szerdán lőtték ki a két ország határán.

A pakisztáni gesztussal oldódni látszik a feszültség a két atomhatalom között, akik Kasmír birtoklásáért vetélkednek évtizedek óta. 

A legújabb konfliktus egy pokolgépes támadással kezdődött. Azóta a pakisztániak azt állítják, hogy kilőtték az indiai légierő két repülőjét. India egy gép elvesztését ismerte el, viszont azt állítják, hogy ők is lelőttek egy pakisztáni gépet.

Szórványos lövöldözések azóta is voltak a határon. Az USA, Kína, Oroszország és Szaúd-Arábia is közvetíteni kezdett a két ország között, nehogy háború törjön ki közöttük.

A konfliktusról itt írtunk részletesen. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.