Pakisztán elengedi az indiai pilótát

A pakisztáni miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy pénteken elengedik azt az indiai pilótát, akinek a gépét szerdán lőtték ki a két ország határán.

A pakisztáni gesztussal oldódni látszik a feszültség a két atomhatalom között, akik Kasmír birtoklásáért vetélkednek évtizedek óta. 

A legújabb konfliktus egy pokolgépes támadással kezdődött. Azóta a pakisztániak azt állítják, hogy kilőtték az indiai légierő két repülőjét. India egy gép elvesztését ismerte el, viszont azt állítják, hogy ők is lelőttek egy pakisztáni gépet.

Szórványos lövöldözések azóta is voltak a határon. Az USA, Kína, Oroszország és Szaúd-Arábia is közvetíteni kezdett a két ország között, nehogy háború törjön ki közöttük.

A konfliktusról itt írtunk részletesen. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.