Putyin: Csak minden második bűncselekményt tárnak fel Oroszországban

bűnügy
2019 február 28., 14:44
comments 38

Az orosz belügyi szervek hatékonyságának növelését sürgette Vlagyimir Putyin elnök egy csütörtöki moszkvai szaktanácskozáson, mert tavaly „gyakorlatilag minden második bűncselekmény feltáratlan maradt” Oroszországban.

Putyin szorgalmazta, hogy a minisztérium új, korszerű megközelítések bevetésével fokozza a korrupció elleni küzdelmet.

photo_camera Fotó: Andrej Iszakovics/AFP

Keménységet és a törvényesség betartását követelte az Oroszország minden régiójában tetten ért szélsőségesség elleni fellépésben. Azt mondta, tavaly 17 százalékkal csökkent az ilyen típusú bűncselekmények száma.

Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszter azt mondta: a felügyelete alá tartozó szervek 77 százaléka korszerű technikával van felszerelve, és 190 különböző típusú modern fegyvert szereztek be. Az elmúlt 7 év alatt 14-szeresére emelkedett azoknak az eseteknek a száma, amikben a rendőrök bejelentették a korrumpálásukra irányuló ajánlatokat – mondta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.