Putyin: Csak minden második bűncselekményt tárnak fel Oroszországban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az orosz belügyi szervek hatékonyságának növelését sürgette Vlagyimir Putyin elnök egy csütörtöki moszkvai szaktanácskozáson, mert tavaly „gyakorlatilag minden második bűncselekmény feltáratlan maradt” Oroszországban.

Putyin szorgalmazta, hogy a minisztérium új, korszerű megközelítések bevetésével fokozza a korrupció elleni küzdelmet.

Fotó: Andrej Iszakovics/AFP

Keménységet és a törvényesség betartását követelte az Oroszország minden régiójában tetten ért szélsőségesség elleni fellépésben. Azt mondta, tavaly 17 százalékkal csökkent az ilyen típusú bűncselekmények száma.

Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszter azt mondta: a felügyelete alá tartozó szervek 77 százaléka korszerű technikával van felszerelve, és 190 különböző típusú modern fegyvert szereztek be. Az elmúlt 7 év alatt 14-szeresére emelkedett azoknak az eseteknek a száma, amikben a rendőrök bejelentették a korrumpálásukra irányuló ajánlatokat – mondta. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.