Újabb kormányzati segítséget kapott a felcsúti futballklub, hogy ne kelljen megmutatnia a pénzügyi kimutatásait

POLITIKA
2019 február 28., 08:29
comments 180

A 24.hu számolt be arról, hogy Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár fél évvel meghosszabbította a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány pénzügyi ellenőrzését.

Ennyire szigorú volna a magyar kormány Mészáros Lőrinc futballklubjával, hogy az eddigieknél is alaposabb vizsgálatok jönnek? Valószínűleg nem ez a helyzet. Sokkal inkább arról lehet szó, hogy az államtitkár így segít eltitkolni Mészárosnak a könyvelését, és így akadályozza meg egy jogerős bírósági ítélet végrehajtását.

Az EMMI ugyanis pont akkor kérte be ellenőrzésre a dokumentumokat Felcsútról, amikor Varju László DK-s képviselő két év pereskedés után elérte, hogy a bíróság mondja ki, a TAO-s támogatások közpénznek számítanak, így a róluk szóló elszámolások nyilvános adatok.

Varju azonban hiába kérte immár a Kúria ítéletére hivatkozva az elszámolásokat, Felcsúton azt mondták neki, hogy a papírok nincsenek meg, mert éppen akkor bekérte őket ellenőrzésre az EMMI. És a vizsgálatnak 2017 óta nincs eredménye, most viszont immár harmadik alkalommal, 180 nappal meghosszabbították a vizsgálódást. Amíg az EMMI raktárában vannak a dokumentumok, addig úgy tűnik, hogy nem lehet végrehajtani a bírósági ítéletet. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.