A Médiatanács szerint a Ripost hírhedt cikke, igen, a képen látható címmel megjelent cikk a hajléktalanok kirekesztése ellen szólalt fel

Média
2019 március 01., 16:52
comments 167
A Ripost címlapja 2018. november 9-én.
photo_camera A Ripost címlapja 2018. november 9-én.

Állampolgári bejelentések hatására vizsgálta a Médiatanács a hajléktalanok megrendszabályozását kísérő kormánypárti médiakampány két darabját, egy Magyar Idők-publicisztikát és a Ripost komoly visszhangot kiváltó, címlapos anyagát.

Az eljárás megindulásakor az Index azt írta, hogy a Médiatanács szerint a cikk kirekesztő volt, gyűlöletkeltő, öncélú, sértő, és az emberi méltóságot nem tartotta tiszteletben. Az eljárás végére nem ez lett a véleményük, az NMHH közleménye szerint a Ripost MEDDIG ÉLNEK VISSZA A HAJLÉKTALANOK MINDANNYIUNK TÜRELMÉVEL? című cikke

„a közterületen élőket érintő jogszabály-módosítás hatásaival foglalkozott, de a hajléktalanok összességét nem ábrázolta sematikusan és egyoldalúan, hanem azokat az embereket emelte ki, akik nem rendeltetésszerűen használják a közterületeket, és éppen a kirekesztésükkel ellentétes üzenetet fogalmazott meg.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.