A Médiatanács szerint a Ripost hírhedt cikke, igen, a képen látható címmel megjelent cikk a hajléktalanok kirekesztése ellen szólalt fel

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A Ripost címlapja 2018. november 9-én.

Állampolgári bejelentések hatására vizsgálta a Médiatanács a hajléktalanok megrendszabályozását kísérő kormánypárti médiakampány két darabját, egy Magyar Idők-publicisztikát és a Ripost komoly visszhangot kiváltó, címlapos anyagát.

Az eljárás megindulásakor az Index azt írta, hogy a Médiatanács szerint a cikk kirekesztő volt, gyűlöletkeltő, öncélú, sértő, és az emberi méltóságot nem tartotta tiszteletben. Az eljárás végére nem ez lett a véleményük, az NMHH közleménye szerint a Ripost MEDDIG ÉLNEK VISSZA A HAJLÉKTALANOK MINDANNYIUNK TÜRELMÉVEL? című cikke 

„a közterületen élőket érintő jogszabály-módosítás hatásaival foglalkozott, de a hajléktalanok összességét nem ábrázolta sematikusan és egyoldalúan, hanem azokat az embereket emelte ki, akik nem rendeltetésszerűen használják a közterületeket, és éppen a kirekesztésükkel ellentétes üzenetet fogalmazott meg.”

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.