A Médiatanács eljárást indított a Ripost ellen a „Meddig élnek vissza a hajléktalanok mindannyiunk türelmével?” című cikk miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Azt írja az Index, hogy a Médiatanács a január 15-i ülésén egy bejelentés miatt vizsgálta a Ripost keresztény-konzervatív bulvárlap november 9-i számában és a honlapján megjelent, MEDDIG ÉLNEK VISSZA A HAJLÉKTALANOK MINDANNYIUNK TÜRELMÉVEL? című cikket.

A Ripost címlapja 2018. november 9-én.

Az Smtv. 14. § (2) bekezdésében, valamint a 17. § (1) és (2) bekezdése szerint a médiaszolgáltatónak a médiatartalomban tiszteletben kell tartania az emberi méltóságot, tilos a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek médiatartalomban történő öncélú és sérelmes bemutatása. A tartalom nem lehet alkalmas valamely nemzet, közösség, nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbség vagy bármely többség, továbbá valamely vallási közösség elleni gyűlölet keltésére, annak kirekesztésére.

A Médiatanács szerint a cikk nem felelt meg ezeknek, kirekesztő volt, gyűlöletkeltő, öncélú, sértő, és az emberi méltóságot nem tartotta tiszteleteben, ezért a Médiatanács hatósági eljárást indít, és kötelezi a lapot, hogy nyilatkozzon az ügyben, vagyis indokolja meg, miért volt rendben a cikk.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.