Még hat évig Matolcsy lesz a jegybankelnök

Áder János megszorítja Matolcsy György kezét, mielőtt átadná neki a kinevezési okmányát. Mellettük: Orbán Viktor miniszterelnök, Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal főigazgatója, Latorcai János, az Országgyűlés KDNP-s alelnöke és Nagy Márton, az MNB alelnöke.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnökének javaslatára pénteken újabb hat évre Matolcsy Györgyöt nevezte ki a Magyar Nemzeti Bank elnökévé. 

Mindenki sokkal vidámabb lett, miután Matolcsy György megkapta a kinevezési okmányát.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Matolcsy György az előző hat évben is a Magyar Nemzeti Bank elnöke volt. Kinevezése előtt ezen a héten kedden hallgatta meg az előző hatéves tevékenységéről és jövőbeni elképzeléseiről az Országgyűlés Gazdasági bizottsága. Itt arról beszélt, hogy a jegybank feladata, hogy segítse a kormány gazdaságpolitikai munkáját is.

Matolcsy György alá is írta kinevezési okmányátFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A parlamenti testület persze támogatta a kinevezését, hiszen másként ma nem készülhettek volna róla ezek a képek a Sándor-palotában. 

Matolcsy György családja figyeli, ahogy Matolcsy György esküt teszFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény szerint az MNB elnökének megbízatása hat évre szól, és egy személy legfeljebb két alkalommal töltheti be a tisztséget.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.