Megbüntettek egy svájci rendőrt, mert túl gyorsan üldözött egy betörőt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egy svájci rendőr pénzbüntetést és felfüggesztett börtönt kapott, mert 2017-ben Genf egyik 50-es zónájában 126 km/órával üldözött egy betörőt. A bíróság a nagyon szigorú sebességszabályozásra hivatkozott, ami a rendőrökre is vonatkozik. A járőr nem volt szolgálatban és emberi élet sem volt veszélyben, csak egy betörőt követett. Korábban egy rendőrt 132 km/órás gyorshajtás miatt ítéltek el.

A bíróság szerint a sebességtúllépésnek a szolgálati autóknál is arányosnak kell lennie, és a járőrök sem kerülhetnek életveszélybe. (Spiegel)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.