Megbüntettek egy svájci rendőrt, mert túl gyorsan üldözött egy betörőt

közlekedés
2019 március 01., 09:46
comments 163

Egy svájci rendőr pénzbüntetést és felfüggesztett börtönt kapott, mert 2017-ben Genf egyik 50-es zónájában 126 km/órával üldözött egy betörőt. A bíróság a nagyon szigorú sebességszabályozásra hivatkozott, ami a rendőrökre is vonatkozik. A járőr nem volt szolgálatban és emberi élet sem volt veszélyben, csak egy betörőt követett. Korábban egy rendőrt 132 km/órás gyorshajtás miatt ítéltek el.

A bíróság szerint a sebességtúllépésnek a szolgálati autóknál is arányosnak kell lennie, és a járőrök sem kerülhetnek életveszélybe. (Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.