Nyerges Zsolt kiszáll a szolnoki sportból

2019 március 1., péntek 10:44
72

Több milliárd forintnyi sportvagyont ad át adományként a következő hónapokban Szolnok városának Nyerges Zsolt, az erről szóló szándéknyilatkozatot már aláírta - írja a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Új Néplap.

Fotó: botost/444.hu

A lap pénteki számában a - két hete nyolcadszor Magyar Kupa-győztes - Szolnoki Olaj KK férfi kosárlabdacsapata tulajdonosi alapítványának alapítója, a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapat tulajdonosi alapítványának alapítója, az NB III-as labdarúgócsapatot működtető Szolnoki MÁV FC Kft. tulajdonosa elmondta: a háttérben megkezdődött a szakértői munka a legmegfelelőbb jogi és szerződéses keretek kidolgozására. 

Simicska Lajos egykori jobbkeze, Nyerges Zsolt arra számít, hogy a profi és utánpótlás-csapatok változatlan színvonalú működtetéséhez szükséges sportlétesítmények a bajnokság végéig átkerülhetnek a városhoz, és folynak a tárgyalások a klubokról is.

Nyerges kiemelte, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) személye számára garancia arra, hogy a rendezett háttérrel átadott létesítmények megfelelő helyre kerülnek. 

"Én pedig mindig ott fogok állni a csapatok mellett, és biztosan feltűnök majd a szolnoki lelátókon, mert szurkolóként sohasem tudnék tőlük elszakadni"- nyilatkozta. Nyerges Zsolt a lapnak beszélt arról is, hogy a kosárlabdával 22 éve, a vízilabdával tíz éve foglalkozik, és ezalatt összesen 26 kupa- és bajnoki győzelmet szereztek. Nyerges kiemelte a fejlesztéseket is: hétévnyi előkészítés és megvalósítás után 2018-ra mindent felépítettek, amit elterveztek. A Vízilabda Arénára, a Tiszaligeti Stadionra, az utánpótlás pályáira és főépületeire és az egyéb létesítményekre akkori beruházási értéken mintegy 5 milliárd forintot költöttek. 

Nyerges volt az, aki Simicska Lajos körön kívül kerülése után eladta a Közgépet Mészáros Lőrinc üzlettársának, nemrég pedig az derült ki, hogy Orbánék rokonával állt össze üzletelni. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt