Nyerges Zsolt tökéletes közleményt adott ki, miután eladta a Közgépet Mészáros Lőrinc üzlettársának

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Tegnap írta meg a 444, hogy a Közgép építőipari cég keddi rendkívüli állománygyűlésén bejelentették, hogy Nyerges Zsolt eladta a vállalatot Mészáros Lőrinc barátja és üzlettársa, Szíjj László cégének, a Duna Aszfaltnak.

A gyakorlatilag soha nem nyilatkozó Nyerges Zsolt az ünnepi alkalomból gyakorlatilag tökéletes közleményt adott ki.

A címe:

„Sikeresen zárultak az üzleti tranzakciók, szakmai befektető működteti tovább a KÖZGÉP-et” - dr. Nyerges Zsolt közleménye

A sajtóközleményhez csatolták dr Nyerges hivatalos portréjátFotó: Közgép

Az első bekezdésben rögtön elsüt egy hatalmas poént az üzleti alapú kereskedelemről:

Az elmúlt időszak tranzakcióit eredményesen lezártam. Egy befektető csak üzleti alapon tudja megítélni a cégek vásárlását vagy eladását, én pedig úgy érzem: jól szállok ki, szakmai és üzleti szempontból is sikeres üzleteket kötöttem.

Az ügyesen megfogalmazott középső bekezdés finoman homályban hagyja, kinek a döntéséről van szó:

A KÖZGÉP eladását kifejezetten eredményes és nyereséges üzleti döntésnek tekintem.

A sajnos kifejezetten rövid közlemény utolsó bekezdésének végén pedig ott figyel ez a minimum kétértelmű, rejtélyes zárómondat: 

A Duna Aszfalt munkáját régóta ismerjük a piacról, és örülök annak, hogy egy ilyen kiváló szakmai befektetőt sikerült találnunk. Belépésük lehetőséget teremt a KÖZGÉP szaktudásának a továbbélésére, és garantálja a cég további működését. Kívánom az új tulajdonosoknak, hogy olyan sikeresek legyenek, mint mi voltunk!

Nyerges Zsolt még a nyáron vette át Simicska Lajostól a Fidesz egykori pénztárnokának komplett cégbirodalmát. A most lezajlott tranzakcióval a birodalom egykori központi vállalata egy érintéssel Orbán Viktor környezetéhez került. 

A Direkt36 csütörtökön adott hírt róla, hogy a Mezort Zrt. mezőgazdasági nagyvállalat Nyergestől a felcsúti körökből ismert Vörös Józsefé lett, és ezzel Mészáros köre elkezdte átvenni az egykori Simicska-birodalmat. Arról hogy ez történik majd, és Nyerges érintésével várhatóan Mészáros köréhez vándorol majd az egykori oligarcha cégcsoportja, júliusban a 444-en részletesen is írtunk.  

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.