Trump feltette a kérdést: Miért ne kedvelném Kim Dzsongunt?

külföld
2019 március 01., 22:54
comments 74

Az amerikai elnök egyik kedvenc műsorvezetőjének, Sean Hannitynek nyilatkozott, miután megszakította a tárgyalásokat az észak-koreai diktárorral. Ebben beszélt Kim Dzsongunhoz fűződő remek személyes viszonyáról, okosnak és „igazi vezetőnek” nevezte a hatalmát az apjától megöröklő önkényurat. 

„Néhányan azt mondják, hogy nem kellene kedvelnem őt? De miért ne kedvelném? Én kedvelem.”

link Forrás

Érdekes gondolatok ezek a világ talán legdurvább elnyomó rendszerét működtető emberről - és Otto Warmbier családja sem fogadta őket túl boldogan. Ő volt az az amerikai turista, akit 2016-ban Phenjanban letartóztattak és 15 év kényszermunkára ítéltek, mert állítólag ellopott egy észak-koreai zászlót a szállodából. 2017 júniusában szabadon engedték, de kómában szállították vissza az Egyesült Államokba, ahol egy héten belül elhunyt. Utólagos vizsgálatok szerint folyamatosan kínozták előtte, többek között elektrosokkal. A családja azóta többször szerepelt Trump fellépésein, mivel az elnök nagyon büszke volt rá, hogy neki sikerült kiszabadítania.

Trump a vietnami sajtótájékoztatóján védelmébe vette Kimet, amikor Otto Warmbierről kérdezték őt. Azt mondta, hogy szerinte az ország felső vezetése nem tudott az ügyről. Kimnél direkt rákérdezett, mit tudott az amerikai diák kínzásairól, de azt a választ kapta, hogy semmit, és ezt el is hitte. 

A saját pártján belül is érzékelhető felháborodás után egyik szóvivője azzal próbálta menteni a helyzetet, hogy az amerikai elnök természetesen Észak-Koreát tartja felelősnek Warmbier haláláért, de nem személyesen Kim Dzsongunt. (Guardian, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.