Hollik István szerint a 2015 óta üresen álló Sorsok Házának megnyitásával nem kell sietni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Magyarországon már van egy holokausztmúzeum, így a Sorsok Háza megnyitásával nem kell sietni," reagált az ATV kérdésére szombaton a kormányszóvivő arra a szombati hírre, amely szerint akár újabb éveket csúszhat a 7,5 milliárd forintból 2015. márciusában elkészült múzeum megnyitása. Hollik István hozzátette: a kormány Köves Slomó rabbit kérte fel, hogy "a megegyezést az érintett felekkel hozza tető alá", és amint

"békés megegyezés van az ügyben" akkor a kormány megnyitja a Sorsok Házát."

Fotó: FERENC ISZA/AFP

A Népszava szombaton számolt be arról, hogy héten Magyarországon járt Paul Shapiro, a washingtoni Holokauszt Múzeum képviselője, és többek között Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség  vezető rabbijával tárgyalt az évek óta üresen álló Sorsok Házáról. A lap szerint egy új koncepció formálódhat a kiállításról, melynek már nem Schmidt Mária a gazdája. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.