Nem játssza Michael Jacksont a BBC Radio 2, valószínűleg a gyerekmolesztálási ügyei miatt

ZENE
2019 március 03., 15:00
comments 103

A The Times és a Telegraph szerint a BBC 2 brit közszolgálati rádióadó törölte Michael Jackson számait a játszási listáiból, az utolsó Jackson-dal az adón február 23-án hangzott el. A brit lapok a BBC múlt heti döntése mögötti okként azt feltételezik, hogy a csatorna így készül a Leaving Neverland című dokumentumfilm néhány nap múlva esedékes bemutatójára, mert a filmben az eddigieknél is súlyosabb gyerekmolesztálási ügyek kerülhetnek majd nyilvánosságra az énekessel kapcsolatban.

A kétrészes filmet március 6-án és 7-én adja majd a Channel 4.

A BBC konkrétan nem erősítette meg és nem is cáfolta, hogy Michael Jackson tényleg ezért tűnt volna el a kettes rádiócsatornáról, azt írták, minden dalt és zeneművet igyekeznek a saját értékei alapján kezelni, a játszási listáikat pedig mindig a közönség és a kontextus figyelembevételével határozzák meg. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.