Megindítja a Fidesz kizárásáról szóló eljárást az Európai Néppárt

Az Európai Néppárt tanácskozásának résztvevői az EU csúcstalálkozója előtt Salzburgban 2018. szeptember 19-énFotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

„Az Európai Néppárt tagpártjai közül kilenc országból 12 kérte a Fidesz kizárását vagy felfüggesztését. Ezt a kérdést a párt politikai választmányának március 20-i ülésén tárgyaljuk meg” 

- közölte az AFP hírügynökséggel Joseph Daul. A pártcsalád elnöke hozzátette, hogy ez a tagok közös döntése, nem tudja megjósolni a végeredményt.

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy napok alatt összegyűlt a kellő számú támogató az eljárás megindításához, de a pártvezetésnek kellett határoznia arról, hogy mihez kezd ezekkel a beadványokkal. 

Ebben a cikkben szedtük össze, hogy milyen folyamatok zajlanak a háttérben, és hogy mik az esélyei a kizárásnak. A 444 úgy tudja, hogy a Fidesz titokban követséget küldött múlt héten Berlinbe, hogy kibékítse az EPP legerősebb pártját, a CDU-t. Itt Gulyás Gergely megígérte, hogy március 15. után leszedik a plakátokat. (via hvg.hu)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.