Az ír kormánypárt is kizáratná a Fideszt a Néppártból

2019 március 5., kedd 12:21
317

Kedden a 13. párt is jelezte, hogy a maguk részéről kizárnák a Fideszt az Európai Néppártból (EPP). Az ír Fine Gael csatlakozása a javaslathoz sokat nyom a latban, mert jelenleg ők vannak kormányon Írországban, és így Európában is van súlya a szavuknak.

Az Irish Times beszámolója szerint a jelenlegi Európai Parlamentben négy képviselővel jelen lévő Fine Gael képviseletében Sean Kelly azt mondta, hogy ő is írni fog az EPP-nek azt javasolva, hogy a párt március 20-i konferenciáján zárják ki a pártból a Fideszt. Kelly szerint Orbán Viktor túl messzire ment, és az itt az ideje. hogy az EPP kiálljon az értékei mellett.

Az Irish Times úgy tudja, hogy Leo Varadkar, a Fine Gael ír miniszterelnöke eddig azon az állásponton volt, hogy ne zárják ki azt az Orbánt, aki szerinte nagyon hasznos volt az ír szempontból különösen fontos brexit-ügyi közös fellépéssben. Kelly azonban azt mondja, hogy bár valóban fontos a tagállamok egysége, kell lennie egy pontnak, ami után a pártnak lépnie kell.

Kelly ugyanakkor arról is beszélt, hogy mintha Orbán kifejezetten szeretné, ha kizárnák a pártból, és semmiféle engedményt nem tesz azoknak, akik szeretnék az EPP-n belül tartani.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt