Az ír kormánypárt is kizáratná a Fideszt a Néppártból

POLITIKA
2019 március 05., 12:21
comments 317

Kedden a 13. párt is jelezte, hogy a maguk részéről kizárnák a Fideszt az Európai Néppártból (EPP). Az ír Fine Gael csatlakozása a javaslathoz sokat nyom a latban, mert jelenleg ők vannak kormányon Írországban, és így Európában is van súlya a szavuknak.

Az Irish Times beszámolója szerint a jelenlegi Európai Parlamentben négy képviselővel jelen lévő Fine Gael képviseletében Sean Kelly azt mondta, hogy ő is írni fog az EPP-nek azt javasolva, hogy a párt március 20-i konferenciáján zárják ki a pártból a Fideszt. Kelly szerint Orbán Viktor túl messzire ment, és az itt az ideje. hogy az EPP kiálljon az értékei mellett.

Az Irish Times úgy tudja, hogy Leo Varadkar, a Fine Gael ír miniszterelnöke eddig azon az állásponton volt, hogy ne zárják ki azt az Orbánt, aki szerinte nagyon hasznos volt az ír szempontból különösen fontos brexit-ügyi közös fellépéssben. Kelly azonban azt mondja, hogy bár valóban fontos a tagállamok egysége, kell lennie egy pontnak, ami után a pártnak lépnie kell.

Kelly ugyanakkor arról is beszélt, hogy mintha Orbán kifejezetten szeretné, ha kizárnák a pártból, és semmiféle engedményt nem tesz azoknak, akik szeretnék az EPP-n belül tartani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.