Az ír kormánypárt is kizáratná a Fideszt a Néppártból

Kedden a 13. párt is jelezte, hogy a maguk részéről kizárnák a Fideszt az Európai Néppártból (EPP). Az ír Fine Gael csatlakozása a javaslathoz sokat nyom a latban, mert jelenleg ők vannak kormányon Írországban, és így Európában is van súlya a szavuknak. 

Az Irish Times beszámolója szerint a jelenlegi Európai Parlamentben négy képviselővel jelen lévő Fine Gael képviseletében Sean Kelly azt mondta, hogy ő is írni fog az EPP-nek azt javasolva, hogy a párt március 20-i konferenciáján zárják ki a pártból a Fideszt. Kelly szerint Orbán Viktor túl messzire ment, és az itt az ideje. hogy az EPP kiálljon az értékei mellett.

Az Irish Times úgy tudja, hogy Leo Varadkar, a Fine Gael ír miniszterelnöke eddig azon az állásponton volt, hogy ne zárják ki azt az Orbánt, aki szerinte nagyon hasznos volt az ír szempontból különösen fontos brexit-ügyi közös fellépéssben. Kelly azonban azt mondja, hogy bár valóban fontos a tagállamok egysége, kell lennie egy pontnak, ami után a pártnak lépnie kell.

Kelly ugyanakkor arról is beszélt, hogy mintha Orbán kifejezetten szeretné, ha kizárnák a pártból, és semmiféle engedményt nem tesz azoknak, akik szeretnék az EPP-n belül tartani. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.